Tradiční pražení (Itálie)

Nevíte si rady?
Zeptejte se Oldřicha

+420 311 236 236

obchod@bunacafe.cz

Oldřich Smítal
Filtrování Vyčistit filtr
Akční cena

Zadanému filtrování neodpovídá žádný produkt.

Tradiční pražení (Itálie)

Tmavě praženou kávu vyhledává spíše ten, kdo upřednostňuje tradiční italské espresso. V chuťovém profilu této kávy lze nalézt spíše hořké tóny čokolády, oříšků, mandlí či pečeného chleba. Kyselost (acidita) je v důsledku delšího pražení potlačena, přesto však mohou být v chuti v menší míře zastoupeny také ovocné tóny.

Obecně lze říci, že s tmavším zrnem se chuť jednotlivých káv více sjednocuje, ale snažíme se pražit tak, aby si každá káva stále zachovala svoji autentickou chuť.

Začátečníkům se bude výrazně lépe pracovat s tradičním pražením. Tato káva je jednodušší na přípravu a má výrazně zajímavější cremu. Oleje obvykle více vystupují na povrch zrna, proto toto pražení doporučujeme zpracovat rychleji, než je tomu u světlých zrn. Ideálně kávu spotřebujte do 2 - 3 týdnů, maximálně do měsíce od data pražení.

Více v sekci Pražírna.

Více
Střípky ze života bunacafe
Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.