
Pěchovadla (tamper) strana 1 z 55

Kategorie
Filtrování
Celkem 1094 produktů
Pěchovadla (tamper)
Základní pomůckou každého baristy je kvalitní pěchovadlo na kávu, kterému se také říká tamper. Barista namele čerstvou kávu do páky a poté ji musí rovnoměrně a správně upěchovat. A to je přesně ten okamžik, kdy přichází na řadu pěchovadlo neboli tamper.
Aby mohlo pěchování kávy proběhnout co nejlépe, musí základna pěchovadla, která dosedá na kávu, přesně upěchovat celou plochu kávy. Nejdůležitějším parametrem, kterému musíme tedy věnovat pozornost, je průměr základny pěchovadla.
Nejběžnější profesionální rozměr filtrů odpovídá základně o průměru 58 mm. Některé filtry ale umožňují pěchovat průměrem základny až 58,55 mm. Pro přípravu jedné kávy je zase možné volit filtr UNI 7/9 g, který je nutné pěchovat základnou 41 mm. V našem sortimentu tedy naleznete nejen značková pěchovadla, ale také naše vlastní BUNA CAFÉ pěchovadla, která jsou ryze české výroby a díky tomu můžeme nabídnout širokou škálu průměrů základen od 41 do 58,55 mm.
Základna pěchovadla se ještě vyrábí v plochém a konvexním provedení. My doporučujeme standardní plochou základnu, která se používá nejvíce. Některým baristům se ale lépe pracuje s konvexní základnou, pro ty máme v nabídce i tento tvar.
Dále je možné vybírat matnou nebo lesklou základnu. Matná základna je přímo povrch ze soustruhu bez dodatečné povrchové úpravy. Tyto matné základny dále leštíme a finální povrchová úprava je pak zrcadlový lesk, na kterém káva méně ulpívá.
Další částí pěchovadla je rukojeť, která je k dispozici v kovovém nebo dřevěném provedení a s povrchovou úpravou olej, lak nebo elox.
Doporučujeme tedy nejprve správně vybrat základnu a poté podle preferencí doladit design rukojetí pěchovadla.
Před pěchováním kávy můžeme ještě zarovnat povrch pomocí urovnávače kávy, kterému se také říká coffee distributor. Díky urovnání kávy před samotným pěchováním docílíme ještě rovnoměrnějšího upěchování.