- stojíme za Ukrajinou!

Tradiční pražení (Itálie) strana 1 z 3

Oldřich Smítal
Nevíte si rady?
Zeptejte se Oldřicha

+420 311 236 236

obchod@bunacafe.cz

Filtrování

Celkem 49 produktů
Buna Espresso caterina 70%, 250g
Cena od 200 Kč
222 Kč
 
skladem (3 ks)
  • až -9,9 %
Brazil, Cerrado Dulce, RL50, 250g
Cena od 206 Kč
229 Kč
 
poslední kus skladem
  • až -10 %
Indonesia, RL50, 250g
201 Kč
 
poslední kus skladem
India, washed, RL45, 250g
211 Kč
 
pražení 30. 01. 2023 v 14:00
Colombia, Medellin, RL40, 250g
Cena od 226 Kč
251 Kč
 
skladem (7 ks)
  • až -10 %
Nicaragua, Matagalpa Jinotega, RL40, 250g
Cena od 237 Kč
296 Kč
 
poslední kus skladem
  • až -19,9 %
Brazil, Santos, RL40, 250g
Cena od 200 Kč
222 Kč
 
skladem (4 ks)
  • až -9,9 %
Honduras, Palito Verde, RL40, 250g
Cena od 215 Kč
239 Kč
 
skladem (2 ks)
  • až -10 %
Guatemala, Huehuetenango, RL40, 250g
Cena od 176 Kč
251 Kč
 
skladem (4 ks)
  • až -29,9 %
India, Cherry AA, RL40, 250g
187 Kč
 
pražení 30. 01. 2023 v 18:00
Buna Espresso martino 100%, 250g
Cena od 160 Kč
228 Kč
 
skladem (5 ks)
  • až -29,8 %
Degustační balíček
Cena od 359 Kč
 
pražení 30. 01. 2023 v 18:00
Afrika, 100% arabika, RL50, 500g
494 Kč
 
pražení 30. 01. 2023 v 14:00
Buna Espresso ulderico 100%, 500g
Cena od 427 Kč
474 Kč
 
skladem (6 ks)
  • až -9,9 %
Buna Espresso primavera 80%, 500g
Cena od 342 Kč
428 Kč
 
skladem (3 ks)
  • až -20,1 %

Tradiční pražení (Itálie)

Tmavě praženou kávu vyhledává spíše ten, kdo upřednostňuje tradiční italské espresso. V chuťovém profilu této kávy lze nalézt spíše hořké tóny čokolády, oříšků, mandlí či pečeného chleba. Kyselost (acidita) je v důsledku delšího pražení potlačena, přesto však mohou být v chuti v menší míře zastoupeny také ovocné tóny.

Obecně lze říci, že s tmavším zrnem se chuť jednotlivých káv více sjednocuje, ale snažíme se pražit tak, aby si každá káva stále zachovala svoji autentickou chuť.

Začátečníkům se bude výrazně lépe pracovat s tradičním pražením. Tato káva je jednodušší na přípravu a má výrazně zajímavější cremu. Oleje obvykle více vystupují na povrch zrna, proto toto pražení doporučujeme zpracovat rychleji, než je tomu u světlých zrn. Ideálně kávu spotřebujte do 2 - 3 týdnů, maximálně do měsíce od data pražení.

Více v sekci Pražírna.

Více
Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.