Tradiční pražení (Itálie) strana 1 z 3

Oldřich Smítal
Nevíte si rady?
Zeptejte se Oldřicha

+420 311 236 236

obchod@bunacafe.cz

Filtrování

Celkem 55 produktů
Degustační kávový balíček

Na výběr ze všech káv z naší pražírny (kofeinové, bezkofeinové, světlé i tmavé), vždy čerstvě upražené, 125g sáčky

Cena od 341 Kč
 
pražení 11. 12. 2023 v 14:00
Afrika, 100% arabika, RL50, 250g
Cena od 235,80 Kč
262 Kč
 
poslední kus skladem
  • až -10 %
Indonesia, RL50, 250g
197 Kč
 
pražení 11. 12. 2023 v 14:00
India, washed, RL45, 250g
208 Kč
 
pražení 11. 12. 2023 v 14:00
Colombia, Medellin, RL40, 250g
Cena od 225,90 Kč
251 Kč
 
skladem (5 ks)
  • až -10 %
Nicaragua, Matagalpa Jinotega, RL40, 250g
Cena od 266,40 Kč
296 Kč
 
poslední kus skladem
  • až -10 %
Honduras, Palito Verde, RL40, 250g
Cena od 191,20 Kč
239 Kč
 
poslední kus skladem
  • až -20 %
India, Cherry AA, RL40, 250g
187 Kč
 
pražení 11. 12. 2023 v 18:00
Buna Espresso martino 100%, 250g
228 Kč
 
pražení 11. 12. 2023 v 18:00

Tradiční pražení (Itálie)

Tmavě praženou kávu vyhledává spíše ten, kdo upřednostňuje tradiční italské espresso. V chuťovém profilu této kávy lze nalézt spíše hořké tóny čokolády, oříšků, mandlí či pečeného chleba. Kyselost (acidita) je v důsledku delšího pražení potlačena, přesto však mohou být v chuti v menší míře zastoupeny také ovocné tóny.

Obecně lze říci, že s tmavším zrnem se chuť jednotlivých káv více sjednocuje, ale snažíme se pražit tak, aby si každá káva stále zachovala svoji autentickou chuť.

Začátečníkům se bude výrazně lépe pracovat s tradičním pražením. Tato káva je jednodušší na přípravu a má výrazně zajímavější cremu. Oleje obvykle více vystupují na povrch zrna, proto toto pražení doporučujeme zpracovat rychleji, než je tomu u světlých zrn. Ideálně kávu spotřebujte do 2 - 3 týdnů, maximálně do měsíce od data pražení.

Více v sekci Pražírna.

Více
Střípky ze života bunacafe
Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.