Rancilio Silvia PRO
Rancilio představuje dvoubojlerový kávovar s velmi kompaktními rozměry a perfektní tepelnou stabilitou v každém šálku. Jedná se o Rancilio Silvia Pro. Rancilio Silvia Pro je kávovar, který přináší kombinaci profesionálního výkonu a robustní jednoduchosti, kterou proslul legendární kávovar Rancilio Silvia.
Silvia Pro je vybavena dvěma nezávislými bojlery, PID regulací teplot obou bojlerů, digitálním displejem a dalšími funkcionalitami jako například automatický program na zpětný oplach.
Tento kávovar byl navržen jako profesionální řešení do domácností a malých provozů, kde je kladen důraz na kompaktní rozměry.
Dva nezávislé bojlery s PID regulací pro precizní teplotní stabilitu.
Espresso bojler o objemu 0,3 l.
Pracovní bojler o objemu 1 l.
Elektronická kontrola teploty vody v obou bojlerech nastavitelná pomocí displeje. Dva PID regulátory jsou umístěny na espresso bojleru (0,3l) i parním/pracovním bojleru (1l) a zajišťují konstantní a stabilní teplotu v každém šálku kávy.
Šlehání mléka a příprava mléčných specialit není žádný problém díky silné páře, která je kdykoli k dispozici v pracovním bojleru.
Digitální displej
Na digitálním displeji můžete pohodlně nastavit obě teploty, sledovat čas extrakce a upozornění na nízkou hladinu vody, nastavit probuzení a další.
Výbava
Velmi kvalitní profesionální provedení z odolných materiálů, dva nezávislé izolované bojlery, PID regulace, dvě vibrační čerpadla, nerezová tryska, ergonomická profesionální páka.
Šířka | 250 mm |
Výška | 390 mm |
Hloubka | 420 mm |
Hmotnost | 20 kg |
Značka | Rancilio |
Bojler | 2 bojlery |
Čerpadlo | vibrační |
Zdroj vody | zásobník |
Celkový příkon | 1 300 W |
Čištění a údržba
Odvápnění (dekalcifikace)
Ke správné a dlouhodobé funkci kávovaru je potřeba vědět, jaká voda se k přípravě kávy používá. Vždy je vhodné používat vodu upravenou, tedy zbavenou látek, které způsobují usazování vodního kamene. Je vhodné používat změkčovač vody, který oddálí dobu mezi jednotlivými cykly odvápnění nebo kávovar odvápňovat v pravidelných intervalech.
Usazování vodního kamene v kávovaru výrazně ovlivňuje jeho funkce, např. nahřívání, zmenšuje se objem bojleru, zanáší se ventily apod. Oprava je pak nákladná a neřeší se v rámci záruky.
Pokud nevíte, jakou vodu máte, je ideální zjistit si tvrdost vody přímo u vodárenské společnosti. Interval odvápňování je závislý právě na tvrdosti vody (usazování vodního kamene). Při tvrdosti vody do 0,7 mmol/l není nutné provádět odvápňování. Pouze z preventivních důvodů doporučujeme odvápnit 1x za rok.
Čím je voda tvrdší, tím častěji je nutné kávovar odvápňovat. Doporučujeme se řídit následující tabulkou:
Tvrdost | Odvápnění |
---|---|
cca 1 mmol / l | 2x za rok |
cca 1,5 mmol / l | 4x za rok |
cca 2 mmol / l | 1x za měsíc |
K odvápnění používejte jen prostředky k tomu určené, nejsou agresivní vůči gumovým těsněním a dalším dílům kávovaru (např. hliníkovým částem) a neovlivňují následně chuť kávy.
Nepoužívejte ocet ani kyselinu citronovou.
Čistění hlavy kávovaru - zpětný oplach (back flush)
Zpětný oplach doporučujeme provádět pravidelně pro zachování správné funkce kávovaru a neovlivnění chuti kávy od kávových usazenin. Doporučujeme provést alespoň 1x týdně.
Zpětný oplach se provádí pomocí detergentu a slepého filtru (případně dvouporcového filtru a gumové záslepky).