Zrnková káva

Zrnková káva strana 1 z 3

Nevíte si rady?
Zeptejte se Oldřicha

+420 311 236 236

obchod@bunacafe.cz

Oldřich Smítal
Kategorie
Filtrování Vyčistit filtr
Akční cena

Celkem 53 produktů
Buna Espresso caterina 70%, 250g
Cena od 206,10 Kč
229 Kč
 
skladem (7 ks)
India, washed, RL45, 500g
Cena od 386,10 Kč
429 Kč
 
poslední kus skladem
India, Cherry AA, RL40, 500g
Cena od 359,10 Kč
399 Kč
 
poslední kus skladem
Nicaragua, Matagalpa Jinotega, RL40, 1000g
Cena od 801 Kč
890 Kč
 
poslední kus skladem
Kenya, Karumandi, RL55, 1000g
Cena od 989,10 Kč
1 099 Kč
 
poslední kus skladem
Buna Espresso africano 100%, 6x500g
2 781 Kč
3 090 Kč
 
pražení zítra v 10:00
  • zdarma
  • -10 %
Buna Espresso dolcerico 100%, 6x500g
2 349 Kč
2 610 Kč
 
pražení zítra v 10:00
  • zdarma
  • -10 %
Buna Espresso ulderico 100%, 6x500g
2 586,60 Kč
2 874 Kč
 
pražení zítra v 10:00
  • zdarma
  • -10 %
Buna Espresso primavera 80%, 6x500g
2 316,60 Kč
2 574 Kč
 
pražení zítra v 10:00
  • zdarma
  • -10 %
Buna Espresso caterina 70%, 6x500g
2 316,60 Kč
2 574 Kč
 
pražení zítra v 10:00
  • zdarma
  • -10 %
Brazil, Cerrado Dulce, RL45, 6x500g
2 349 Kč
2 610 Kč
 
pražení zítra v 10:00
  • zdarma
  • -10 %
Brazil, Cerrado Dulce, RL50, 6x500g
2 349 Kč
2 610 Kč
 
pražení zítra v 10:00
  • zdarma
  • -10 %
Cuba, Serrano Lavado, RL45, 6x500g
2 694,60 Kč
2 994 Kč
 
pražení zítra v 10:00
  • zdarma
  • -10 %
Indonesia, RL50, 6x500g
2 295 Kč
2 550 Kč
 
pražení zítra v 10:00
  • zdarma
  • -10 %
India, washed, RL45, 6x500g
2 316,60 Kč
2 574 Kč
 
pražení zítra v 10:00
  • zdarma
  • -10 %
Colombia, Medellin, RL40, 6x500g
2 430 Kč
2 700 Kč
 
pražení zítra v 10:00
  • zdarma
  • -10 %
Nicaragua, Matagalpa Jinotega, RL40, 6x500g
2 478,60 Kč
2 754 Kč
 
pražení zítra v 10:00
  • zdarma
  • -10 %
Brazil, Santos, RL40, 6x500g
2 349 Kč
2 610 Kč
 
pražení zítra v 10:00
  • zdarma
  • -10 %
Honduras, Palito Verde, RL40, 6x500g
2 349 Kč
2 610 Kč
 
pražení zítra v 10:00
  • zdarma
  • -10 %
India, Cherry AA, RL40, 6x500g
2 154,60 Kč
2 394 Kč
 
pražení zítra v 10:00
  • zdarma
  • -10 %

Zrnková káva

Káva je naší vášní a stejně tak vše, co k ní patří. Nabízíme vám pouze čerstvě praženou zrnkovou kávu z naší pražírny.

Právě způsob pražení kávy a mletí čerstvé kávy těsně před její přípravou jsou těmi rozhodujícími faktory pro vytvoření perfektního šálku té nejlepší kávy.

Čerstvě pražená káva je standardem dnešní doby, ze které by člověk neměl slevovat. Nabídka pražené kávy je ovšem velmi široká, jak si tedy vybrat tu pravou, která pohladí všechny vaše smysly?

Jak si vybrat kávu?

Pro výběr kávy je zásadní zejména způsob jejího pražení, protože ten má největší vliv na výsledný chuťový profil připraveného šálku kávy. Abychom vám výběr usnadnili, naši kávu balíme tak, aby již podle sáčku bylo zřejmé, o jaké pražení se jedná.

Světle pražená káva = bílý sáček / Tmavě pražená káva = černý sáček

Na obalu uvádíme také stupeň pražení (RL = roast level) podle kterého lze ještě konkrétněji poznat, jak je káva upražena.

Při volbě kávy pak balancujeme mezi chutí hořkou, typickou pro tmavé pražení a chutí kyselou (aciditní), která je zase dominantnější u světle pražené kávy. Na jedné straně můžeme objevovat chuť čokolády, ořechů, mandlí či pečeného chleba a na straně druhé pak svěží sladkokyselou chuť povidel, malin, borůvek, mandarinek, grepů apod. Chuťové profily jednotlivých káv jsou definovány na základě ochutnávek, zejména tzv. cupping.

Avšak to, do jaké míry člověk jednotlivé chutě v kávě vnímá, záleží na jeho zkušenostech s kávou a na tom, jak rozvinutou a vytrénovanou má senzoriku. Je to bezesporu hodně o zkoušení a ochutnávání. Je to velmi podobné jako u vína. Nejprve člověk rozeznává pouze tak, jestli chutná nebo nechutná. Později se ale začne senzorika vyvíjet a můžeme identifikovat chuťové tóny přesněji.

Chuť kávy však neovlivňuje pouze pražení, ale i samotná volba odrůdy kávových zrn (arabica a canephora/robusta), dále metoda zpracování zelené kávy (natural, washed, honey) a v konečné fázi se dramaticky na chuťovém profilu projevuje samotný způsob přípravy kávy (espresso, filtr, moka,...) a daný recept. Například espresso z tmavého zrna doporučujeme připravovat jinou recepturou než espresso ze světlého zrna.

Více o pražení a chuťových profilech se dozvíte v naší sekci Pražírna.

Koho by zajímalo více informací o kávě a jejím zpracování a chtěl by se naučit, jak správně připravit kvalitní espresso či cappuccino, neváhejte zabrouzdat do našich kurzů. Rádi se s vámi uvidíme a předáme vám kus našich znalostí a dovedností.

Jsme tu pro vás, připraveni poradit vám nejen s výběrem kvalitní kávy, ale také doporučit vhodný kávovar a mlýnek pro její přípravu.

Více
Střípky ze života bunacafe
Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.

Opravdu chcete pokračovat?