Zrnková káva

Zrnková káva strana 1 z 3

Nevíte si rady?
Zeptejte se Oldřicha

+420 311 236 236

obchod@bunacafe.cz

Oldřich Smítal
Kategorie
Filtrování Vyčistit filtr
Akční cena

Celkem 58 produktů
India, washed, RL45, 500g
Cena od 337,50 Kč
375 Kč
 
poslední kus skladem
Brazil, Santos, RL40, 500g
Cena od 355,50 Kč
395 Kč
 
skladem (5 ks)
Ethiopia, Yirgacheffe, RL70, 250g
Cena od 238,50 Kč
265 Kč
 
skladem (3 ks)
Ethiopia, Djimmah Jasmine, RL60, 1000g
Cena od 675,90 Kč
751 Kč
 
poslední kus skladem
Ethiopia, Sidamo, RL60, 1000g
Cena od 809,10 Kč
899 Kč
 
poslední kus skladem
Ethiopia, Yirgacheffe, RL60, 1000g
Cena od 775,20 Kč
969 Kč
 
poslední kus skladem
Buna Espresso africano 100%, 6x500g
2 640,60 Kč
2 934 Kč
 
pražení 24. 10. 2024 v 10:00
  • zdarma
Buna Espresso dolcerico 100%, 6x500g
2 241 Kč
2 490 Kč
 
pražení 24. 10. 2024 v 10:00
  • zdarma
Buna Espresso ulderico 100%, 6x500g
2 521,80 Kč
2 802 Kč
 
pražení 24. 10. 2024 v 10:00
  • zdarma
Buna Espresso primavera 80%, 6x500g
2 154,60 Kč
2 394 Kč
 
dočasně vyprodáno
  • zdarma
Buna Espresso caterina 70%, 6x500g
2 154,60 Kč
2 394 Kč
 
pražení 24. 10. 2024 v 10:00
  • zdarma
Brazil, Cerrado Dulce, RL45, 6x500g
2 154,60 Kč
2 394 Kč
 
pražení 24. 10. 2024 v 10:00
  • zdarma
Brazil, Cerrado Dulce, RL50, 6x500g
2 154,60 Kč
2 394 Kč
 
pražení 24. 10. 2024 v 10:00
  • zdarma
Cuba, Serrano Lavado, RL45, 6x500g
2 619 Kč
2 910 Kč
 
pražení 24. 10. 2024 v 10:00
  • zdarma
Indonesia, RL50, 6x500g
2 154,60 Kč
2 394 Kč
 
dočasně vyprodáno
  • zdarma
India, washed, RL45, 6x500g
2 025 Kč
2 250 Kč
 
pražení 24. 10. 2024 v 10:00
  • zdarma
Colombia, Medellin, RL40, 6x500g
2 430 Kč
2 700 Kč
 
pražení 24. 10. 2024 v 10:00
  • zdarma
Nicaragua, Matagalpa Jinotega, RL40, 6x500g
2 478,60 Kč
2 754 Kč
 
pražení 24. 10. 2024 v 10:00
  • zdarma
Brazil, Santos, RL40, 6x500g
2 133 Kč
2 370 Kč
 
pražení 24. 10. 2024 v 10:00
  • zdarma
Honduras, Palito Verde, RL40, 6x500g
2 300,40 Kč
2 556 Kč
 
pražení 24. 10. 2024 v 10:00
  • zdarma

Zrnková káva

Káva je naší vášní a stejně tak vše, co k ní patří. Nabízíme vám pouze čerstvě praženou zrnkovou kávu z naší pražírny.

Právě způsob pražení kávy a mletí čerstvé kávy těsně před její přípravou jsou těmi rozhodujícími faktory pro vytvoření perfektního šálku té nejlepší kávy.

Čerstvě pražená káva je standardem dnešní doby, ze které by člověk neměl slevovat. Nabídka pražené kávy je ovšem velmi široká, jak si tedy vybrat tu pravou, která pohladí všechny vaše smysly?

Jak si vybrat kávu?

Pro výběr kávy je zásadní zejména způsob jejího pražení, protože ten má největší vliv na výsledný chuťový profil připraveného šálku kávy. Abychom vám výběr usnadnili, naši kávu balíme tak, aby již podle sáčku bylo zřejmé, o jaké pražení se jedná.

Světle pražená káva = bílý sáček / Tmavě pražená káva = černý sáček

Tmavé zrno
Světlé zrno

Na obalu uvádíme také stupeň pražení (RL = roast level) podle kterého lze ještě konkrétněji poznat, jak je káva upražena.

Stupnice pražení BUNA CAFÉ

Při volbě kávy pak balancujeme mezi chutí hořkou, typickou pro tmavé pražení a chutí kyselou (aciditní), která je zase dominantnější u světle pražené kávy. Na jedné straně můžeme objevovat chuť čokolády, ořechů, mandlí či pečeného chleba a na straně druhé pak svěží sladkokyselou chuť povidel, malin, borůvek, mandarinek, grepů apod. Chuťové profily jednotlivých káv jsou definovány na základě ochutnávek, zejména tzv. cupping.

Avšak to, do jaké míry člověk jednotlivé chutě v kávě vnímá, záleží na jeho zkušenostech s kávou a na tom, jak rozvinutou a vytrénovanou má senzoriku. Je to bezesporu hodně o zkoušení a ochutnávání. Je to velmi podobné jako u vína. Nejprve člověk rozeznává pouze tak, jestli chutná nebo nechutná. Později se ale začne senzorika vyvíjet a můžeme identifikovat chuťové tóny přesněji.

Chuť kávy však neovlivňuje pouze pražení, ale i samotná volba odrůdy kávových zrn (arabica a canephora/robusta), dále metoda zpracování zelené kávy (natural, washed, honey) a v konečné fázi se dramaticky na chuťovém profilu projevuje samotný způsob přípravy kávy (espresso, filtr, moka,...) a daný recept. Například espresso z tmavého zrna doporučujeme připravovat jinou recepturou než espresso ze světlého zrna.

Více o pražení a chuťových profilech se dozvíte v naší sekci Pražírna.

Koho by zajímalo více informací o kávě a jejím zpracování a chtěl by se naučit, jak správně připravit kvalitní espresso či cappuccino, neváhejte zabrouzdat do našich kurzů. Rádi se s vámi uvidíme a předáme vám kus našich znalostí a dovedností.

Jsme tu pro vás, připraveni poradit vám nejen s výběrem kvalitní kávy, ale také doporučit vhodný kávovar a mlýnek pro její přípravu.

Více
Střípky ze života bunacafe
Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.