Hario sestava V60-02

750,00 Kč
619,83 Kč bez DPH

skladem (2 ks), ihned k odběru / expedici
Zvolte množství

Sestava pro přípravu filtrované kávy.

Sestava obsahuje:

  • V60-02 červený plastový dripper
  • servírovací konvice s kapacitou 700 ml
  • 40 ks papírových filtrů
  • červená plastová odměrka na kávu

Hario dripper V60-02 je kvalitní pomocník pro přípravu skvělé filtrované kávy, který je cenově dostupný všem, kdo kávu milují, ale nechtějí investovat do drahých strojů.

Mezi jeho velké plusy patří rychlost a jednoduchost přípravy s excelentním výsledkem v podobě šálku kvalitní kávy.

Velikost 02 je určena pro přípravu max. 480 ml kávy, což představuje až 4 šálky.

Postup přípravy

https://youtu.be/lYr3RmSLGHw

Vložte do dripperu papírový filtr a důkladně jej propláchněte větším množstvím horké vody, aby se zbavil nepříjemné papírové chuti. Umístěte dripper buď přímo do šálku nebo do jiné nádoby určené k servírování kávy. Vsypte odpovídající množství mleté kávy (60 g kávy / 1 litr vody), do které nalejete nejprve malé množství vody o teplotě cca 92 - 96 °C na propaření. Jakmile se začnou asi po 30 sekundách uvolňovat bublinky a prokapávat první kapky do spodní části nádoby, dolijte krouživým pohybem horkou vodu. Obsah promíchejte a mletou kávu, která ulpí na stěnách papírového filtru shrňte do vody, aby byla celá dávka využitá. Proudem vody se při zalévání kávy příliš nedotýkejte stěn, voda by mohla stéct bez extrakce do šálku, což není žádoucí. Opakujte s veškerou vodou určenou k extrahování. Celý process filtrování by měl trvat asi 2,5 – 3 minuty. Následně odstraňte filtr se sedlinou a servírujte kávu do nahřátých šálků.

Instruktážní video pro drippery V60
Oldřich Smítal

Máte dotaz? Volejte Oldřichovi

Je tu jen pro vás.

+420 311 236 236

Jak připravit dobrou kávu?