Costa Rica, Tarrazu, RL60, 250g

Od 249,00 Kč
216,52 Kč bez DPH


následující pražení 30. 11. 2020 v 15:00
skladem (2 ks)

Zvolte množství

Vždy čerstvě upražená

- nejbližší pražení: 30. 11. 2020 v 15:00.
- předpokládaná expedice: 01. 12. 2020.

Prémiová káva s naprosto harmonickou chutí. Dokonalé vybalancování chutí a příjemné sladění. Mimořádně příjemná vůně oříšků a karamelu.
Fantastická karamelová chuť doplněná o příjemnou aciditu švestek, to je Costa Rica z naší pražírny. Vyladěná pro famózní espresso. Jednoduše perfektní.

Druh kávy: Coffea Arabica
Stupeň pražení: 60 (střední světlé až střední)
Doporučená příprava: espresso, moka, french press, filtr

Doporučená příprava espressa (single espresso):
Vstup: 10 g mleté kávy
Výstup: 30 ml (25 g)
Čas: 38 vteřin
Teplota: 91 °C
Tlak: 8 barů (v případě možnosti regulace tlaku doporučujeme pozvolné zvyšování tlaku do 12. vteřiny)
Chuťový profil: příjemná lehká karamelová chuť doplněná ovocnou aciditou s tóny švestek

region/oblast: Tarrazu
farma/farmář: členové společenství Coopetarrazu, Hacienda Cafetalera Estate
odrůda: Caturra a Catuai
zpracování: Washed (promytá)
nadmořská výška: 1400 - 1550 m

Coopetarrazu obhospodařuje plochu o rozloze 99 hektarů. Producent Cafetalera Estate s pozemkem o rozloze 4 hektary začal s Coopetarrazu spolupracovat v roce 2013, zaměstnává 18 pracovníků na plný úvazek a přes sezónu dalších 8 pracovníků.
Plantáž se rozkládá v horských oblastech v nadmořské výšce 1400 až 1550 m a plantáže jsou charakteristické svým umístěním na příkrých svazích.
Producenti zpracovávají kávu několika způsoby. Jakmile kávu ručně sklidí, hned ji třídí. Při zpracování promytou metodou jsou třešně zbaveny slupky a ponechány v nádržích kvůli procesu fermentace. Fermentace probíhá 8 - 24 hodin a jakmile jsou zrna připravena, jsou znovu promyta čerstvou vodou. Tento proces dá vyniknout přirozené, příjemné a svěží aciditě.

Stupnice pražení Buna café
Druh kávy arabika
Oldřich Smítal

Máte dotaz? Volejte Oldřichovi

Je tu jen pro vás.

+420 311 236 236

Jak připravit dobrou kávu?