Komplexní informace v oblasti kávy, technologií a přípravy kávy.
Rozšíření informací základního kurzu a získání nových souvislostí v oboru kávy a technologií. Expertní úroveň.
- základní informace o kávě (surovině), její zpracování a pražení
- vliv výběru kávy na přípravu kávy (espresso, alternativní přípravy)
- definice espressa
- technické zpracování kávovarů, jak kávovar funguje
- rozdíly v technologickém vybavení
- jak vybírat kávovar
- jak vybírat mlýnek
- vliv výběru technologie na přípravu kávy
- příprava espressa (práce s mlýnkem a kávovarem)
- příprava cappuccina
- čištění a údržba technologií
- úprava vody, jak přistupovat k vodě
- Rozsah kurzu: 4-5 hod.
- Cena kurzu: 3900,- Kč
Cílem kurzu: Absolvent má rozšířené informace o kávě, umí vybrat praženou kávu a rozumí důvodům různých chuťových projevů připravené kávy. Rozumí principu fungování kávovaru (od zdroje vody až po připravenou kávu) a mlýnku, podrobněji zná jednotlivé technologie (systémy bojlerů, způsoby regulace teploty a tlaku) a jejich vliv na přípravu kávy. Díky těmto znalostem nemá absolvent žádný problém zorientovat se na trhu domácích kávovarů a mlýnků pro přípravu espressa a případně vhodnou technologii vybrat. Je schopný připravit správný šálek espressa a nápojů odvozených od espressa včetně mléčných nápojů. Absolvent má důkladnou znalost problematiky údržby a čištění technologií včetně informací, jak vyhodnotit tvrdost vody a tak vhodně údržbu nastavit.
Na kurzu je k dispozici veškeré baristické a technologické vybavení nebo si také můžete přivézt vlastní kávovar a mlýnek.
Pořadatel kurzu a školitel:
Ing. Oldřich Smítal
(IČ: 02131838, není plátce DPH)
Výhody kávových kurzů v Buna café:
Mnohaleté multioborové zkušenosti v oblasti kávy. Zabýváme se těmito oblastmi:
- prodej technologií (domácí i komerční segment)
- servis technologií všech značek/výrobců (domácí i komerční segment)
- údržba technologií (domácí i komerční segment)
- poradenství při výběru technologií (kávovary, mlýnky)
- příprava kávy, úprava vody
- pražení kávy
- školení, kurzy
- vývoj a instalace PID regulace do kávovarů
- sériové i individuální úpravy kávovarů
- výroba baristických pomůcek
Díky těmto naprosto komplexním zkušenostem můžeme nabídnout ty nejpodstatnější informace napříč všemi oblastmi v oboru kávy v rámci jednoho školení. Nemusíte týdny a měsíce pročítat diskuzní fóra, která nejsou vždy zdrojem faktických informací - začátečník těžko rozezná fakta od osobních názorů a dojmů přispěvatelů. Nemusíte se účastnit tří nebo čtyř různě tématických školení, v rámci jednoho kurzu vám nabízíme komplexní vhled do oboru kávy.
Zejména díky bohatým zkušenostem v oblasti oprav a servisu kávovarů, můžeme doporučit, jak správně vybírat kávovary a mlýnky, jaké jsou v technologiích rozdíly a vše dostatečně technicky a prakticky vysvětlit a ukázat.
Počet účastníků kurzu: maximálně 6 osob
Máte dotaz k tomuto produktu?

Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236