Rocket Espresso R 58 Cinquantotto
Fotogalerie (2)

Rocket Espresso R 58 Cinquantotto

67 900,00 Kč
56 115,70 Kč bez DPH
v setu za 64 505,00


Doprava zdarma
skladem (4 ks), ihned k odběru / expedici
Zvolte množství

Cinquantotto je v překladu 58. Jedná se o nový model R 58 od Rocket Espresso.

Systém dual boiler, tedy dva na sobě nezávislé oddělené bojlery, které jsou řízené PID regulací pro optimální extrakci různých stylů pražení kávy.

Rocket Espresso má svoji technologii bojlerů - to znamená nejen precizní nastavování teploty extrakce, ale také systém unikátní cirkulace horké vody hlavou kávovaru (hlava E61) umožňující bezprecedentní tepelnou stabilitu espresso bojleru.

Samozřejmostí je profesionální rotační čerpadlo, možnost použití zásobníku na vodu nebo připojení k vodovodnímu řadu, případně také napojit na odpad.

Všechny funkce kávovaru nastavujete pohodlně na elegantním komunikačním displeji, který je připojen na boční straně a následně pak můžete displej odpojit pro zachování čistého designu Rocket Espresso.

Rocket espresso vytváří kvalitu. Pravé espresso bez kompromisu.

Srovnání základních parametrů domácích kávovarů Rocket Espresso: re_home_2017.pdf

Tělo kávovaru
Vše je vyrobeno z nerezu (AISI 304), včetně prostoru pro nahřívání šálků.


Hlava kávovaru (hlava E61)
Profesionální hlava kávovaru – váha 4,05 kg.


Předspaření (pre-infusion)
Dvojí systém předspaření (pre-infusion): mechanický systém předspaření s progresivně fungujícím pístem a statickou komorou předspaření.


Systém cirkulace horké vody hlavou kávovaru (hlava E61)
Tento systém zaručuje optimální extrakci. O 20 % účinnější extrakce v porovnání s ostatními srovnatelnými kávovary.


Systém 2 bojlerů
Kávovar R 58 má jeden bojler určený pouze na vodu pro přípravu espressa a druhý bojler pro výdej páry a horké vody (pracovní bojler). Toto je zárukou konzistentního výkonu a tepelné stability.


Bojlery
Bojler na vodu pro přípravu espressa má objem 0,58 litru. Pracovní bojler (pára, horká voda) má objem 1,8 litru. Bojlery jsou opatřeny vnější izolací pro optimální tepelnou stabilitu.


Bezpečnostní ventil bojlerů
Plně profesionální a certifikovaný bezpečnostní ventil.


Kontrola teploty bojlerů
Elektronické nastavování pomocí PID regulace. Umístění teplotních čidel uvnitř bojlerů zajišťuje přesné snímání a nastavování teploty.


Čerpadlo
Plně profesionální rotační čerpadlo s vnějším nastavováním tlaku.


Tlakoměry
Jeden samostatný tlakoměr pro tlak čerpadla a druhý samostatný tlakoměr pro tlak v pracovním bojleru.


Nerezové rameno na páru
Rameno na páru je navrženo tak, aby nebylo horké. Horká je pouze koncová tryska. Mléko se tedy nepřipéká a tím je také jednodušší čištění. Pára je účinnější, protože nedochází ke ztrátám tepla do okolí ramena na páru. Koncová tryska je navržena tak, aby se mléko šlehalo co nejlépe.


Elektronická kontrola hladiny vody
Mikroprocesor řídí kontrolu hladiny vody v obou bojlerech, jejich automatické dopouštění a také řeší indikaci nízké hladiny vody v nádobce na vodu.


Zdroj vody
Možnost použití nádobky na vodu o objemu 2,5 l nebo možnost přímého napojení na vodu a odpad.


Rozměry

  • šířka: 310 mm
  • hloubka: 440 mm
  • výška: 385 mm


Hmotnost
29 kg


Příkon

  • Bojler na vodu pro přípravu espressa: 1400 W
  • Pracovní bojler: 1400 W
  • Maximální příkon při souběžné činnosti: 1550 W


Příslušenství

  • páka s jednovýpustí (+ filtr 1-šálkový)
  • páka s dvouvýpustí (+ filtr 2-šálkový)
  • slepá miska / filtr (k údržbě)
  • tamper / pěchovadlo
  • kartáček na čištění hlavy
  • ovládací panel
  • nerezový rám (ohradník plochy na šálky)
  • čisticí utěrka z mikrovlákna


Značka Rocket Espresso
Bojler 2 bojlery
Čerpadlo rotační
Zdroj vody zásobník
Zdroj vody připojení na vodu
Čištění a údržba
Odvápnění (dekalcifikace)

Ke správné a dlouhodobé funkci kávovaru je potřeba vědět, jaká voda se k přípravě kávy používá. Vždy je vhodné používat vodu upravenou, tedy zbavenou látek, které způsobují usazování vodního kamene. Je vhodné používat změkčovač vody, který oddálí dobu mezi jednotlivými cykly odvápnění nebo kávovar odvápňovat v pravidelných intervalech.

Usazování vodního kamene v kávovaru výrazně ovlivňuje jeho funkce, např. nahřívání, zmenšuje se objem bojleru, zanáší se ventily apod. Oprava je pak nákladná a neřeší se v rámci záruky.

Pokud nevíte, jakou vodu máte, je ideální zjistit si tvrdost vody přímo u vodárenské společnosti. Interval odvápňování je závislý právě na tvrdosti vody (usazování vodního kamene). Při tvrdosti vody do 0,7 mmol/l není nutné provádět odvápňování. Pouze z preventivních důvodů doporučujeme odvápnit 1x za rok.

Čím je voda tvrdší, tím častěji je nutné kávovar odvápňovat. Doporučujeme se řídit následující tabulkou:

Tvrdost Odvápnění
cca 1 mmol / l 2x za rok
cca 1,5 mmol / l 4x za rok
cca 2 mmol / l 1x za měsíc

K odvápnění používejte jen prostředky k tomu určené, nejsou agresivní vůči gumovým těsněním a dalším dílům kávovaru (např. hliníkovým částem) a neovlivňují následně chuť kávy.

Nepoužívejte ocet ani kyselinu citronovou.

Čistění hlavy kávovaru - zpětný oplach (back flush)

Zpětný oplach doporučujeme provádět pravidelně pro zachování správné funkce kávovaru a neovlivnění chuti kávy od kávových usazenin. Doporučujeme provést alespoň 1x týdně.

Zpětný oplach se provádí pomocí detergentu a slepého filtru (případně dvouporcového filtru a gumové záslepky).

Oldřich Smítal

Máte dotaz? Volejte Oldřichovi

Je tu jen pro vás.

+420 311 236 236

Jak připravit dobrou kávu?