Rocket Espresso R NINE ONE Edizione Speciale
Fotogalerie (7)

Rocket Espresso R NINE ONE Edizione Speciale

159 000,00 Kč
131 404,96 Kč bez DPH
v setu za 151 050,00


Doprava zdarma
na objednávku

Zvolte množství

Kávovar R NINE ONE byl vyvinut na základě mnohaletých poznatků z vývoje profesionálních kávovarů. Díky tomuto vývoji a zkušenostem vyrábí Rocket Espresso kávovar s nepřekonatelnými parametry a výsledky. Pro ty nejnáročnější z náročných je tu řešení bez jakéhokoli kompromisu – kávovar Rocket Espresso R NINE ONE.
Tento model je určený nejen do komerčních provozů, ale také pro velmi náročné domácí uživatele.


Naprosto perfektní tepelnou stabilitu zajišťuje plně saturovaná hlava v kombinaci s PID regulací teploty.


Preinfusion/předspaření a také Postinfusion/pospaření je kontrolováno pomocí systému pro regulaci/profilování tlaku – pressure profiling system.
Tento systém profilování tlaku má k dispozici 5 nastavitelných programů nebo možnost profilování tlaku manuálně pomocí "systému pádla".


Kávovar je možné připojit na vodu, případně používat se zásobníkem na vodu.


Rozhodně je díky své stabilitě a flexibilitě nastavitelných parametrů předurčen k bezkonkurenčním výsledkům.

Tělo kávovaru
Vše je vyrobeno z nerezu (AISI 304), včetně prostoru pro nahřívání šálků.


Hlava kávovaru
Saturovaná hlava kávovaru (hlava je vyhřívaná).


Předspaření (pre-infusion) + pospaření (post-infusion)
Nastavováno pomocí systému pro regulaci/profilování tlaku (pressure profiling system).


Tepelná stabilita
Naprosto perfektní tepelnou stabilitu zajišťuje plně saturovaná hlava v kombinaci s PID regulací teploty.


Systém 2 bojlerů
Kávovar R NINE ONE má jeden bojler určený pouze na vodu pro přípravu espressa a druhý bojler pro výdej páry a horké vody (pracovní bojler). Toto je zárukou konzistentního výkonu a tepelné stability.


Bojlery
Bojler na vodu pro přípravu espressa má objem 1,9 litru a je vyroben z ušlechtilé nerezové oceli (AISI 316L). Pracovní bojler (pára, horká voda) má objem 3,6 litru a je taktéž vyroben z nerezové oceli (AISI 316L). Bojlery jsou opatřeny vnější izolací pro optimální tepelnou stabilitu.


Bezpečnostní ventil bojlerů
Plně profesionální a certifikovaný bezpečnostní ventil.


Kontrola teploty bojlerů
Elektronické nastavování pomocí PID regulace. Umístění teplotních čidel uvnitř bojlerů zajišťuje přesné snímání a nastavování teploty.


Čerpadlo
Plně profesionální rotační čerpadlo s vnějším nastavováním tlaku.


Tlakoměry
Jeden samostatný tlakoměr pro tlak čerpadla a druhý samostatný tlakoměr pro tlak v pracovním bojleru.


Displej
Přehledný dotykový barevný displej.


Nerezové rameno na páru
Rameno na páru je navrženo tak, aby nebylo horké. Horká je pouze koncová tryska. Mléko se tedy nepřipéká a tím je také jednodušší čištění. Pára je účinnější, protože nedochází ke ztrátám tepla do okolí ramena na páru. Koncová tryska je navržena tak, aby se mléko šlehalo co nejlépe.


Elektronická kontrola hladiny vody
Mikroprocesor řídí kontrolu hladiny vody v obou bojlerech, jejich automatické dopouštění a také řeší indikaci nízké hladiny vody v nádobce na vodu.


Zdroj vody
Možnost použití zásobníku na vodu o objemu 2,5 litru nebo přímé napojení na vodu a odpad.


Rozměry

  • šířka: 410 mm
  • hloubka: 505 mm
  • výška: 430 mm


Hmotnost
47,4 kg


Příkon

  • Bojler na vodu pro přípravu espressa: 1200 W
  • Pracovní bojler: 1400 W
  • Maximální příkon při souběžné činnosti: 1600 W


Příslušenství

  • páka s jednovýpustí (+ filtr 1-šálkový)
  • páka s dvouvýpustí (+ filtr 2-šálkový)
  • slepá miska / filtr (k údržbě)
  • tamper / pěchovadlo
  • kartáček na čištění hlavy
  • nerezový rám (ohradník plochy na šálky)
  • čisticí utěrka z mikrovlákna


Značka Rocket Espresso
Bojler 2 bojlery
Čerpadlo rotační
Zdroj vody zásobník
Zdroj vody připojení na vodu
Čištění a údržba

Pro správnou funkci kávovaru je nutné provádět dvojí údržbu: zpětný oplach a odvápňování.
Návody na odvápňování a zpětný oplach ke stažení.


Odvápnění (dekalcifikace)
Ke správné a dlouhodobé funkci kávovaru je třeba vědět, jakou vodu k přípravě kávy používáme. Vždy je vhodné používat vodu upravenou, tedy zbavenou látek, které způsobují usazování vodního kamene. Je vhodné používat změkčovač vody či alespoň domácí filtrační konvici. Nejen, že lehce změkčí vodu, ale zbaví jí i minerálů a nečistot, které by mohli mít nepříznivý vliv na vnitřní součásti kávovaru. Pokud nevíte, jakou máte vodu, lehké vodítko je např. rychlovarná konvice a její spirála či plotna, zda se na ní usazuje vodní kámen. Případně je možné pořídit ve specializovaných prodejnách testovací papírky na zjišťování tvrdosti vody. Každopádně ale doporučujeme vodu upravovat.

Odvápnění je závislé právě na usazování vodního kamene. Pokud víme, že voda, kterou používáme, problém s vodním kamenem nemá, je vhodné odvápnění provádět zhruba 2 krát za rok. Čím více je voda problematická (tvrdá), tím častěji je nutné kávovar odvápňovat. Usazování vodního kamene (zavápněný kávovar) výrazně ovlivňuje jeho funkci, např. nahřívání, zmenšuje se objem boileru, případně se může ucpat, zanáší ventily atd. Oprava je pak nákladná a neřeší se v rámci záruky.

K odvápnění používáme jen prostředky k tomu určené, nejsou agresivní vůči gumovým těsněním a dalším dílům kávovaru (případným hliníkovým částem kávovaru) a neovlivňují následně chuť kávy. Nepoužívejte tedy ocet či kyselinou citrónovou apod.


Zpětný oplach (backflush)
Doporučujeme pravidelně provádět zpětný oplach kávovaru pro zachování správné funkce kávovaru a neovlivněné chuti kávy od kávových usazenin. Čím častěji se zpětný oplach provádí, tím lépe. Doporučujeme provádět oplach alespoň 1x týdně.

Zpětný oplach provádíme pomocí detergentu a slepé misky či dvouporcové misky a gumové záslepky.

Oldřich Smítal

Máte dotaz? Volejte Oldřichovi

Je tu jen pro vás.

+420 311 236 236

Jak připravit dobrou kávu?