Rancilio

Rancilio Silvia PRO X

43 890 Kč
1+1
Nakupte výhodně v setu za 42 573,30 Kč
36 272,73 Kč bez DPH

Přední italský výrobce espresso kávovarů Rancilio představuje vylepšenou verzi ikonického domácího modelu Silvia – dvoubojlerový kávovar Rancilio Silvia PRO X.

Naprosto precizní tepelnou stabilitu, se kterou kávovar Rancilio Silvia PRO X předčí většinu ostatních domácích kávovarů na trhu, zajišťují dva nezávislé bojlery vybavené PID regulací. Elektronickou kontrolu teploty vody v obou bojlerech (espresso bojleru o objemu 0,3 litru a pracovním bojleru o objemu 1 litr) lze jednoduše nastavit pomocí digitálního displeje. Součástí kávovaru jsou také dvě vibrační čerpadla.

Oproti modelu Silvia PRO disponuje kávovar Silvia PRO X tlakoměrem indikujícím tlak uvnitř bojleru a také možností preinfuze, tj. předspaření. Během preinfuze, jejíž trvání může barista nastavit v rozmezí 0–6 sekund, se mletá káva uvnitř filtru rovnoměrně nasytí vodou, což vede k lepší a konzistentní extrakci.

Velkou výhodou kávovaru je i výkonná tryska na páru určená na šlehání mléka pro přípravu nejrůznějších mléčných specialit.

Ovládání kávovaru je velice jednoduché. Na digitálním displeji můžete pohodlně sledovat dobu extrakce, nastavit čas probuzení a další. Kávovar vás také sám upozorní na nízkou hladinu vody v zásobníku. Uživatele potěší i celá řada užitečných funkcionalit, jako je automatický program na zpětný oplach.

Součástí balení je také ergonomická profesionální páka.

Kávovar Rancilio Silvia PRO X vyniká naprosto profesionálními parametry, stále si však drží kompaktní, jednoduchý design původního modelu.

Příslušenství

  • páka (portafilter) s dvouvýpustí
  • filtr (košík) 1 porce
  • filtr (košík) 2 porce
  • gumová záslepka (pro zpětný oplach)
  • plastová odměrka 7 g
  • pěchovadlo/tamper (kovová základna + dřevěná rukojeť)
Značka
Rancilio
Bojler
2 bojlery
Čerpadlo
vibrační
Zdroj vody
zásobník
Objem zásobníku na vodu
2 l
Výška
390 mm
Šířka
250 mm
Hloubka
420 mm
Hmotnost
20 kg
Barva
stříbrná
Materiál
nerezová ocel - tělo kávovaru
nerezová ocel - parní bojler
mosaz - espresso bojler
Napětí
230 V
Celkový příkon
1 300 W
Objem bojleru (espresso)
0,3 l
Objem bojleru (pracovní)
1 l
Regulace teploty
PID
Rozměr hlavy kávovaru
58 mm
Třícestný ventil
ano
EAN
0725765689290

Jak na údržbu pákového kávovaru Rancilio Silvia PRO X? Správná údržba pákového kávovaru vám zajistí ty nejlepší výsledky a zároveň přispěje k dlouhé životnosti kávovaru.

Rádi vám poradíme, jak se o svůj kávovar Rancilio Silvia PRO X správně starat a jaké údržbě věnovat pozornost.

Jak na údržbu pákového kávovaru?
Jak na zpětný oplach pákového kávovaru?
Jak na odvápnění pákového kávovaru?

Individuální postupy vzhledem k technickému vybavení kávovaru a další informace najdete v našem článku Jak na odvápnění pákového kávovaru?

Doporučené příslušenství
Puly Cleaner odvápňovač kávovarů, sáček, 25 g
45 Kč
29 Kč v setu
skladem (10 a více ks)
Puly Cleaner odvápňovač kávovarů, 10 sáčků
290 Kč
450 Kč
 
skladem (10 a více ks)
  • doporučujeme
  • -35,6 %
Concept-Art kartáček na čištění hlavy kávovaru
169 Kč
119,89 Kč v setu
skladem (10 a více ks)
Puly Caff prášek, 570 g
289 Kč
 
skladem (10 a více ks)
  • doporučujeme
UNI slepý filtr (slepá miska) pro zpětný oplach, 58mm
100 Kč
90 Kč v setu
skladem (10 a více ks)
Puly Bar Igienic, 1 l
299 Kč
 
skladem (10 a více ks)
  • doporučujeme
Buna café startovací balíček pro Rancilio Silvia
3 160,50 Kč
3 677 Kč
 
skladem (2 ks)
  • zdarma
  • -14 %

Hlavní parametry produktu

Kruhová hlava (Ring group)

Kruhová hlava je technologie, která se používá u základních kávovarů. Hlava je napojená na bojler nebo termoblok a teplota se přenáší pouze tepelnou vodivostí materiálů, ze kterých jsou komponenty vyrobeny.Plusy: nízká pořizovací cenaMínusy: nižší…

Více
Hlava kávovaru – profesionální rozměr (58 mm)

I domácí kávovary mohou disponovat profesionálními parametry. Klasickým příkladem je právě profesionální neboli komerční rozměr hlavy kávovaru. Tento parametr je důležitý nejen z důvodu kompatibility baristického příslušenství, ale také z hlediska…

Více
2 okruhy nezávislé - dvoubojler (dual boiler), 2 termobloky, 1 termoblok + 1 bojler

Kávovar, který disponuje dvěma nezávislými okruhy (dvoubojlerový), nabízí nejen maximální komfort použití, ale také dokonalou kontrolu nad systémem a perfektní tepelnou stabilitu. V kávovaru jsou dva oddělené okruhy/bojlery a každý má své topné…

Více
Bojler

Bojler je nádoba o určitém objemu vody. Bojler může být nahříván aktivně vlastním topným tělesem nebo pasivně jiným zdrojem tepla. Čím je větší objem bojleru a přesnější technologie regulace teploty, tím je voda na přípravu espressa stabilnější…

Více
Přetlakový ventil

Přetlakový ventil (OPV = over pressure valve) je velmi důležitý díl u kávovarů s vibračním čerpadlem. Díky tomuto ventilu pustí kávovar na kávu požadovaný (nastavený) tlak a přebytečný tlak vrátí přetlakovým okruhem zpět. Přebytečný tlak je rozdíl…

Více
Třícestný ventil

Třícestný ventil je velmi důležitý technický prvek ve vybavení kávovaru. Otevírá/přepíná mezi těmito cestami - zdroj horké vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Při zapnutí výdeje kávy se otevře přívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je…

Více
PID regulace teploty s displejem

Na displeji je možné nastavenou cílovou teplotu měnit. PID regulace je jeden z nejpoužívanějších algoritmů pro přesné řízení regulované veličiny. Jelikož vysvětlení tohoto algoritmu je složitější a je hojně popsáno v odborných literaturách,…

Více
Vibrační čerpadlo

Vibrační čerpadlo je nejrozšířenější druh čerpadla u domácích kávovarů, u pákových i automatických. Jedná se o výrazně levnější technologii než je profesionální rotační čerpadlo. Víme už, že optimální tlak pro přípravu espressa je přibližně 9 barů.…

Více
Zásobník na vodu

Zásobníkem na vodu disponují všechny domácí kávovary. Do zásobníku na vodu doporučujeme vložit vhodný filtr na vodu (změkčovač). Zásobník na vodu doporučujeme důkladně vymývat v pravidelných intervalech.Domácí kávovary s rotačním čerpadlem mají…

Více
Čas extrakce, shot timer

Důležitý parametr během přípravy kávy je čas extrakce, tedy doba kontaktu kávy s vodou. Obecně platí, že se čas extrakce u espressa pohybuje mezi 20 a 30 vteřinami. Při přípravě espressa ze světleji pražené kávy (nové trendy pražení) se může doba…

Více

Máte dotaz k tomuto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236

Nebo mu napište Napište

Vybrané zvýhodněné sety

Rancilio Silvia PRO X + Eureka Mignon Specialita, CR yellow
54 894,30 Kč
57 580 Kč
 
dočasně vyprodáno
  • zdarma
  • -4,7 %
Rancilio Silvia PRO X + Eureka Atom Specialty 65, white
64 302 Kč
68 033 Kč
 
dočasně vyprodáno
  • zdarma
  • -5,5 %
Rancilio Silvia PRO X + Eureka Atom 60, black
61 081,80 Kč
64 455 Kč
 
dočasně vyprodáno
  • zdarma
  • -5,2 %
Rancilio Silvia PRO X + Eureka Mignon Specialita, BL black
53 893,50 Kč
56 468 Kč
 
dočasně vyprodáno
  • zdarma
  • -4,6 %

Mohlo by se vám hodit

Střípky ze života bunacafe
Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.