Lelit Glenda PL41PLUS
Fotogalerie (1)

Lelit Glenda PL41PLUS

15 619,00 Kč
12 908,26 Kč bez DPH
v setu za 14 525,67


Doprava zdarma
skladem od 03/2021
Zvolte množství

Glenda PL41PLUS je kávovar s komerčním rozměrem hlavy.
Komerční hlava kávovaru Glenda posouvá tento model směrem k profesionálním parametrům a určitě pozitivně přispěje společně s bojlerem o objemu 0,3 l k dobré tepelné stabilitě a nabídne také dostatečný výkon k přípravě nejen skvělého espressa, ale také mléčných specialit jako je krémové cappuccino.

Technické parametry, páčkové přepínače, kvalitní materiály a důraz na detail dělají z tohoto kávovaru určitě velmi zajímavou volbu pro domácí použití.

V balení u kávovaru Lelit Glenda PL41PLUS naleznete toto příslušenství:

  • páka s dvouvýpustí
  • filtr (košík) 1 porce
  • filtr (košík) 2 porce

Další výhody kávovaru Lelit Glenda PL41PLUS:

  • pasivní nahřívání šálků
  • nerezové zpracování
  • páčkové přepínače
  • tryska horká voda/pára na kloubu
  • teploměr
  • stav vody v zásobníku viditelný z boční strany
  • třícestný ventil
  • přetlakový ventil
Značka Lelit
Bojler 1 bojler
Šířka 240 mm
Výška 362 mm
Hloubka 265 mm
Hmotnost 9 kg
Čerpadlo vibrační
Regulace teploty termostat
Zdroj vody zásobník
Napětí 230 V
Příkon 1 200 W
Objem zásobníku na vodu 2,7 l
Objem bojleru 0,3 l
Rozměr hlavy kávovaru 58 mm
Třícestný ventil ano
Indikátor nízké hladiny vody ne
Preinfuze (předspaření) ne
LCD displej ne
Nahřívání šálků ano
pasivně
Teploměr ano
Čištění a údržba
Odvápnění (dekalcifikace)

Ke správné a dlouhodobé funkci kávovaru je potřeba vědět, jaká voda se k přípravě kávy používá. Vždy je vhodné používat vodu upravenou, tedy zbavenou látek, které způsobují usazování vodního kamene. Je vhodné používat změkčovač vody, který oddálí dobu mezi jednotlivými cykly odvápnění nebo kávovar odvápňovat v pravidelných intervalech.

Usazování vodního kamene v kávovaru výrazně ovlivňuje jeho funkce, např. nahřívání, zmenšuje se objem bojleru, zanáší se ventily apod. Oprava je pak nákladná a neřeší se v rámci záruky.

Pokud nevíte, jakou vodu máte, je ideální zjistit si tvrdost vody přímo u vodárenské společnosti. Interval odvápňování je závislý právě na tvrdosti vody (usazování vodního kamene). Při tvrdosti vody do 0,7 mmol/l není nutné provádět odvápňování. Pouze z preventivních důvodů doporučujeme odvápnit 1x za rok.

Čím je voda tvrdší, tím častěji je nutné kávovar odvápňovat. Doporučujeme se řídit následující tabulkou:

Tvrdost Odvápnění
cca 1 mmol / l 2x za rok
cca 1,5 mmol / l 4x za rok
cca 2 mmol / l 1x za měsíc

K odvápnění používejte jen prostředky k tomu určené, nejsou agresivní vůči gumovým těsněním a dalším dílům kávovaru (např. hliníkovým částem) a neovlivňují následně chuť kávy.

Nepoužívejte ocet ani kyselinu citronovou.

Čistění hlavy kávovaru - zpětný oplach (back flush)

Zpětný oplach doporučujeme provádět pravidelně pro zachování správné funkce kávovaru a neovlivnění chuti kávy od kávových usazenin. Doporučujeme provést alespoň 1x týdně.

Zpětný oplach se provádí pomocí detergentu a slepého filtru (případně dvouporcového filtru a gumové záslepky).

Espresso, cappuccino - Rancilio Silvia (a další s 1 okruhem)
Oldřich Smítal

Máte dotaz? Volejte Oldřichovi

Je tu jen pro vás.

+420 311 236 236

Jak připravit dobrou kávu?