Gaggia New Classic, white

11 490,00 Kč
9 495,87 Kč bez DPH
v setu za 11 260,20

Doprava zdarma
skladem (3 ks), ihned k odběru / expedici

Zvolte množství

Gaggia Classic je ikonický kávovar, který je jedním z nejprodávanějších kávovarů ve své třídě. Oblíbená Gaggia Classic, navržena a vyrobena v Itálii, opět sebevědomě přichází na scénu pod názvem Gaggia New Classic.
Pouze v Buna café také model Gaggia New Classic BC, white.


Hlavní přednosti:

  • tradiční bojler Gaggia Classic
  • třícestný ventil
  • přetlakový ventil
  • profesionální skupina z pochromované mosazi
  • profesionální držák filtrů (páka)
  • standardní filtry součástí balení
  • nerezové tělo kávovaru
  • nová tryska horká voda/pára
  • nový ovládací panel
  • nová odpadní nádoba

Slabiny:

  • v rámci regulací EU je na evropském trhu dodáván s automatickým přechodem do úsporného režimu po 20 minutách nečinnosti (nelze tedy kávovar zapnout/vypnout, ale pouze probudit/uspat)
  • hliníkový difusor
  • kalibrace přetlakového ventilu z výroby cca 13 barů
  • chybí slepý filtr pro správnou údržbu kávovaru

Všechny tyto slabiny jsou vyřešeny v modelu Gaggia New Classic BC, který doporučujeme.

Bojler
Tradiční bojler Gaggia Classic - hliníkový. Objem 0,1 l.


Zdroj vody
Zásobník na vodu o objemu cca 2,1 l.


Hmotnost
7,3 kg


Příkon
1200 W


Tlak
Vibrační čerpadlo 15 barů + přetlakový ventil z výroby kalibrován na 13 barů.


Rozměry

  • šířka: 23 cm
  • hloubka: 24 cm
  • výška: 38 cm


Termostaty

  • 107 °C - pro regulaci teploty espressa/horké vody
  • 145 °C - pro regulaci teploty páry
  • 184 °C - bezpečnostní termostat


Příslušenství:

  • odměrka na kávu
  • pěchovadlo (plastové)
  • standardní/profesionální filtr 1porce
  • standardní/profesionální filtr 2porce
  • přetlakový filtr (přetlakový s dvojitým dnem nedoporučujeme používat)


Tamper
Pro originální filtry je vhodné použít pěchovadlo (tamper) s průměrem základny 58 mm.


Značka Gaggia
Bojler 1 bojler
Čerpadlo vibrační
Zdroj vody zásobník
Čištění a údržba

Pro správnou funkci kávovaru je nutné provádět dvojí údržbu: zpětný oplach a odvápňování.
Návody na odvápňování a zpětný oplach ke stažení.


Odvápnění (dekalcifikace)
Ke správné a dlouhodobé funkci kávovaru je třeba vědět, jakou vodu k přípravě kávy používáme. Vždy je vhodné používat vodu upravenou, tedy zbavenou látek, které způsobují usazování vodního kamene. Je vhodné používat změkčovač vody či alespoň domácí filtrační konvici. Nejen, že lehce změkčí vodu, ale zbaví jí i minerálů a nečistot, které by mohli mít nepříznivý vliv na vnitřní součásti kávovaru. Pokud nevíte, jakou máte vodu, lehké vodítko je např. rychlovarná konvice a její spirála či plotna, zda se na ní usazuje vodní kámen. Případně je možné pořídit ve specializovaných prodejnách testovací papírky na zjišťování tvrdosti vody. Každopádně ale doporučujeme vodu upravovat.

Odvápnění je závislé právě na usazování vodního kamene. Pokud víme, že voda, kterou používáme, problém s vodním kamenem nemá, je vhodné odvápnění provádět zhruba 2 krát za rok. Čím více je voda problematická (tvrdá), tím častěji je nutné kávovar odvápňovat. Usazování vodního kamene (zavápněný kávovar) výrazně ovlivňuje jeho funkci, např. nahřívání, zmenšuje se objem boileru, případně se může ucpat, zanáší ventily atd. Oprava je pak nákladná a neřeší se v rámci záruky.

K odvápnění používáme jen prostředky k tomu určené, nejsou agresivní vůči gumovým těsněním a dalším dílům kávovaru (případným hliníkovým částem kávovaru) a neovlivňují následně chuť kávy. Nepoužívejte tedy ocet či kyselinou citrónovou apod.


Zpětný oplach (backflush)
Doporučujeme pravidelně provádět zpětný oplach kávovaru pro zachování správné funkce kávovaru a neovlivněné chuti kávy od kávových usazenin. Čím častěji se zpětný oplach provádí, tím lépe. Doporučujeme provádět oplach alespoň 1x týdně.

Zpětný oplach provádíme pomocí detergentu a slepé misky či dvouporcové misky a gumové záslepky.

Oldřich Smítal

Máte dotaz? Volejte Oldřichovi

Je tu jen pro vás.

+420 311 236 236

Jak připravit dobrou kávu?