ECM Controvento

115 000,00 Kč
95 041,32 Kč bez DPH
v setu za 103 500,00


Doprava zdarma
na objednávku
Zvolte množství

Pozoruhodný zážitek s jedinečným designem a individualitou do posledního detailu.
Systém dvou nerezových bojlerů (dual bojler) vám umožní maximální flexibilitu a jedinečnou tepelnou stabilitu. Samostatný bojler pro espresso (0,75 l) a horkou vodu/páru (2 l) s dedikovanými topnými tělesy jsou zárukou dokonalého výsledku.

K dokonalosti tepelné stability přispívá také PID technologie. Displej vám dává zpětnou vazbu o aktuální teplotě a během přípravy espressa budete nadšeni zobrazením času extrakce.
Velmi tiché rotační čerpadlo každého ohromí svým krásně kultivovaným chodem.
Profesionální parametry jsou samozřejmostí - patentovaná ECM hlava E61 a profesionální, rychlo-otevíratelné ventily na horkou vodu/páru.

Nadčasový a velmi poutavý design, který je ještě ummocněn LED osvětleným logem na zadní straně kávovaru.

ECM těží z dlouholetých zkušeností a odborných znalostí, které jsou při výrobě kávovarů a mlýnků velmi důležité. Jejich citlivost tkví v detailu, takže každý přístroj skutečně upoutá vaši pozornost. Zároveň jsou použity komponenty té nejvyšší kvality, což zaručuje dlouhou životnost přístroje.

Tělo a rám kávovaru
Vše je vyrobeno z nerezu.


Hlava kávovaru
Patentovaná ECM hlava E61.


Systém 2 bojlerů
Kávovar má jeden bojler určený pouze na vodu pro přípravu espressa o objemu 0,75 l a druhý bojler o objemu 2 l pro výdej páry a horké vody (pracovní bojler). Toto je zárukou konzistentního výkonu a tepelné stability.


Odpadní nádobka
Odjímatelná nerezová nádobka


Nerezové rameno na páru a na horkou vodu
Rameno na páru je navrženo tak, aby nebylo horké. Horká je pouze koncová tryska. Mléko se tedy nepřipéká a tím je také jednodušší čištění. Pára je účinnější, protože nedochází ke ztrátám tepla do okolí ramena na páru. Koncová tryska se dvěma vývody je navržena tak, aby se mléko šlehalo co nejlépe.


Zdroj vody
Plastový zásobník na vodu o objemu 3 l. Jednoduchý přístup k zásobníku přes odjímatelný tác na nahřívání šálků. Možnost přepnutí na přímé napojení na vodu.


Tlakoměry
Jeden samostatný tlakoměr pro tlak čerpadla a druhý samostatný tlakoměr pro tlak v pracovním bojleru.


Čerpadlo
Velmi tiché rotační čerpadlo.


Displej
PID displej zobrazující teplotu v pracovním bojleru i bojleru pro přípravu espressa.


Rozměry

  • šířka: 470 mm
  • hloubka: 640 mm
  • výška: 450 mm


Hmotnost
40 kg


Příkon

  • bojler na vodu pro přípravu espressa: 1200 W
  • pracovní bojler: 1400 W


Příslušenství

  • pochromovaná mosazná páka s jednovýpustí
  • pochromovaná mosazná páka s dvouvýpustí
  • slepá miska
  • filtr 1-šálkový
  • filtr 2-šálkový
  • tamper s plochou základnou
  • kartáček na čištění hlavy
  • návod k použití
  • 1/8" - 3/8" hadice pro připojení na vodovodní řad


Tamper
Pro originální filtry je nutné použít tamper s průměrem základny 58 mm.


Značka ECM
Bojler 2 bojlery
Čerpadlo rotační
Zdroj vody zásobník
Zdroj vody připojení na vodu
Čištění a údržba

Pro správnou funkci kávovaru je nutné provádět dvojí údržbu: zpětný oplach a odvápňování.
Návody na odvápňování a zpětný oplach ke stažení.


Odvápnění (dekalcifikace)
Ke správné a dlouhodobé funkci kávovaru je třeba vědět, jakou vodu k přípravě kávy používáme. Vždy je vhodné používat vodu upravenou, tedy zbavenou látek, které způsobují usazování vodního kamene. Je vhodné používat změkčovač vody či alespoň domácí filtrační konvici. Nejen, že lehce změkčí vodu, ale zbaví jí i minerálů a nečistot, které by mohli mít nepříznivý vliv na vnitřní součásti kávovaru. Pokud nevíte, jakou máte vodu, lehké vodítko je např. rychlovarná konvice a její spirála či plotna, zda se na ní usazuje vodní kámen. Případně je možné pořídit ve specializovaných prodejnách testovací papírky na zjišťování tvrdosti vody. Každopádně ale doporučujeme vodu upravovat.

Odvápnění je závislé právě na usazování vodního kamene. Pokud víme, že voda, kterou používáme, problém s vodním kamenem nemá, je vhodné odvápnění provádět zhruba 2 krát za rok. Čím více je voda problematická (tvrdá), tím častěji je nutné kávovar odvápňovat. Usazování vodního kamene (zavápněný kávovar) výrazně ovlivňuje jeho funkci, např. nahřívání, zmenšuje se objem boileru, případně se může ucpat, zanáší ventily atd. Oprava je pak nákladná a neřeší se v rámci záruky.

K odvápnění používáme jen prostředky k tomu určené, nejsou agresivní vůči gumovým těsněním a dalším dílům kávovaru (případným hliníkovým částem kávovaru) a neovlivňují následně chuť kávy. Nepoužívejte tedy ocet či kyselinou citrónovou apod.


Zpětný oplach (backflush)
Doporučujeme pravidelně provádět zpětný oplach kávovaru pro zachování správné funkce kávovaru a neovlivněné chuti kávy od kávových usazenin. Čím častěji se zpětný oplach provádí, tím lépe. Doporučujeme provádět oplach alespoň 1x týdně.

Zpětný oplach provádíme pomocí detergentu a slepé misky či dvouporcové misky a gumové záslepky.

Oldřich Smítal

Máte dotaz? Volejte Oldřichovi

Je tu jen pro vás.

+420 311 236 236

Jak připravit dobrou kávu?