Costa Rica, Tarrazu, RL70, 250g

Od 249,00 Kč
216,52 Kč bez DPH


skladem (7 ks)

Zvolte množství

Vždy čerstvě upražená

- nejbližší pražení: bude upřesněno.
- předpokládaná expedice: bude upřesněno.

Kávu pro vás standardně pražíme dle poptávky a expedujeme následující den.

Prémiová káva s naprosto harmonickou chutí. Dokonalé vybalancování chutí a příjemné sladění. Mimořádně příjemná vůně oříšků a karamelu.
Fantastická karamelová chuť doplněná o příjemnou aciditu švestek, to je Costa Rica z naší pražírny. Jednoduše perfektní.

Druh kávy: Coffea Arabica
Stupeň pražení: 70 (světlé až střední světlé)
Doporučená příprava: filtr, french press

region/oblast: Tarrazu
farma/farmář: členové společenství Coopetarrazu, Hacienda Cafetalera Estate
odrůda: Caturra a Catuai
zpracování: Washed (promytá)
nadmořská výška: 1400 - 1550 m

Coopetarrazu obhospodařuje plochu o rozloze 99 hektarů. Producent Cafetalera Estate s pozemkem o rozloze 4 hektary začal s Coopetarrazu spolupracovat v roce 2013, zaměstnává 18 pracovníků na plný úvazek a přes sezónu dalších 8 pracovníků.
Plantáž se rozkládá v horských oblastech v nadmořské výšce 1400 až 1550 m a plantáže jsou charakteristické svým umístěním na příkrých svazích.
Producenti zpracovávají kávu několika způsoby. Jakmile kávu ručně sklidí, hned ji třídí. Při zpracování promytou metodou jsou třešně zbaveny slupky a ponechány v nádržích kvůli procesu fermentace. Fermentace probíhá 8 - 24 hodin a jakmile jsou zrna připravena, jsou znovu promyta čerstvou vodou. Tento proces dá vyniknout přirozené, příjemné a svěží aciditě.

Stupnice pražení Buna café
Oldřich Smítal

Máte dotaz? Volejte Oldřichovi

Je tu jen pro vás.

+420 311 236 236

Jak připravit dobrou kávu?