Domácí příprava kávy - espresso, cappuccino.
- vliv výběru kávy na přípravu kávy (espresso, alternativní přípravy)
- definice espressa
- příprava espressa (práce s mlýnkem a kávovarem)
- příprava cappuccina
- čištění a údržba technologií
Rozsah školení: 2 hod.
Cena školení: 2490,- Kč
Cílem školení: Absolvent má základní informace o kávě, umí vybrat praženou kávu a rozumí důvodům různých chuťových projevů připravené kávy. Je schopný připravit správný šálek espressa a nápojů odvozených od espressa včetně mléčných nápojů. Základní údržba a čištění kávovaru a mlýnku je samozřejmostí.
Pořadatel kurzu a školitel:
Ing. Oldřich Smítal
(IČ: 02131838, není plátce DPH)
Výhody kávových kurzů v Buna café:
Mnohaleté multioborové zkušenosti v oblasti kávy.
Zabýváme se těmito oblastmi:
- prodej technologií (domácí i komerční segment)
- servis technologií všech značek/výrobců (domácí i komerční segment)
- údržba technologií (domácí i komerční segment)
- poradenství při výběru technologií (kávovary, mlýnky)
- příprava kávy, úprava vody
- pražení kávy
- školení, kurzy
- vývoj a instalace PID regulace do kávovarů
- sériové i individuální úpravy kávovarů
- výroba baristických pomůcek
Díky těmto naprosto komplexním zkušenostem můžeme nabídnout ty nejpodstatnější informace napříč všemi oblastmi v oboru kávy v rámci jednoho školení. Nemusíte týdny a měsíce pročítat diskuzní fóra, která nejsou vždy zdrojem faktických informací - začátečník těžko rozezná fakta od osobních názorů a dojmů přispěvatelů. Nemusíte se účastnit tří nebo čtyř různě tématických školení, v rámci jednoho kurzu vám nabízíme komplexní vhled do oboru kávy.
Zejména díky bohatým zkušenostem v oblasti oprav a servisu kávovarů, můžeme doporučit, jak správně vybírat kávovary a mlýnky, jaké jsou v technologiích rozdíly a vše dostatečně technicky a prakticky vysvětlit a ukázat.
Nabízíme velmi INDIVIDUÁLNÍ PŘÍSTUP - dohodneme termín a hlavně přizpůsobíme ukázky právě na typ kávovaru, který máte doma nebo u kterého zvažujete nákup.
Problém některých školení je ten, že si vše vyzkoušíte na komerčním kávovaru a doma to funguje pak jinak. U nás se vše naučíte tak, aby právě u vašeho domácího kávovaru nebyl potom žádný problém. Máme k dispozici širokou flotilu domácích kávovarů různých typů. Na školení můžete přinést také vlastní technologie (kávovar, mlýnek).