Buna café školení BARISTA EXPERT

3 990,00 Kč

Doprava zdarma
skladem (10 a více ks), ihned k odběru / expedici
Zvolte množství

Komplexní informace v oblasti kávy, technologií a přípravy kávy.
Rozšíření informací základního školení a získání nových souvislostí v oboru kávy a technologií. Expertní úroveň.

  • základní informace o kávě (surovině), její zpracování a pražení
  • vliv výběru kávy na přípravu kávy (espresso, alternativní přípravy)
  • definice espressa
  • technické zpracování kávovarů, jak kávovar funguje
  • rozdíly v technologickém vybavení
  • jak vybírat kávovar
  • jak vybírat mlýnek
  • vliv výběru technologie na přípravu kávy
  • příprava espressa (práce s mlýnkem a kávovarem)
  • příprava cappuccina
  • čištění a údržba technologií
  • úprava vody, jak přistupovat k vodě

Rozsah školení: 4 hod.
Cena školení: 3990,- Kč

Cílem školení: Absolvent má rozšířené informace o kávě, umí vybrat praženou kávu a rozumí důvodům různých chuťových projevů připravené kávy. Rozumí principu fungování kávovaru (od zdroje vody až po připravenou kávu) a mlýnku, podrobněji zná jednotlivé technologie (systémy bojlerů, způsoby regulace teploty a tlaku) a jejich vliv na přípravu kávy. Díky těmto znalostem nemá absolvent žádný problém zorientovat se na trhu domácích kávovarů a mlýnků pro přípravu espressa a případně vhodnou technologii vybrat.
Je schopný připravit správný šálek espressa a nápojů odvozených od espressa včetně mléčných nápojů. Absolvent má důkladnou znalost problematiky údržby a čištění technologií včetně informací, jak vyhodnotit tvrdost vody a tak vhodně údržbu nastavit.

Pořadatel kurzu a školitel:
Ing. Oldřich Smítal
(IČ: 02131838, není plátce DPH)

Výhody kávových kurzů v Buna café:

Mnohaleté multioborové zkušenosti v oblasti kávy.
Zabýváme se těmito oblastmi:

  • prodej technologií (domácí i komerční segment)
  • servis technologií všech značek/výrobců (domácí i komerční segment)
  • údržba technologií (domácí i komerční segment)
  • poradenství při výběru technologií (kávovary, mlýnky)
  • příprava kávy, úprava vody
  • pražení kávy
  • školení, kurzy
  • vývoj a instalace PID regulace do kávovarů
  • sériové i individuální úpravy kávovarů
  • výroba baristických pomůcek

Díky těmto naprosto komplexním zkušenostem můžeme nabídnout ty nejpodstatnější informace napříč všemi oblastmi v oboru kávy v rámci jednoho školení. Nemusíte týdny a měsíce pročítat diskuzní fóra, která nejsou vždy zdrojem faktických informací - začátečník těžko rozezná fakta od osobních názorů a dojmů přispěvatelů. Nemusíte se účastnit tří nebo čtyř různě tématických školení, v rámci jednoho kurzu vám nabízíme komplexní vhled do oboru kávy.
Zejména díky bohatým zkušenostem v oblasti oprav a servisu kávovarů, můžeme doporučit, jak správně vybírat kávovary a mlýnky, jaké jsou v technologiích rozdíly a vše dostatečně technicky a prakticky vysvětlit a ukázat.

Nabízíme velmi INDIVIDUÁLNÍ PŘÍSTUP - dohodneme termín a hlavně přizpůsobíme ukázky právě na typ kávovaru, který máte doma nebo u kterého zvažujete nákup.
Problém některých školení je ten, že si vše vyzkoušíte na komerčním kávovaru a doma to funguje pak jinak. U nás se vše naučíte tak, aby právě u vašeho domácího kávovaru nebyl potom žádný problém. Máme k dispozici širokou flotilu domácích kávovarů různých typů. Na školení můžete přinést také vlastní technologie (kávovar, mlýnek).

Oldřich Smítal

Máte dotaz? Volejte Oldřichovi

Je tu jen pro vás.

+420 311 236 236

Jak připravit dobrou kávu?