Ochutnejte svěží kávu z Afriky.
- Druh kávy: Coffea Arabica
- Stupeň pražení: 55 (střední)
- Doporučená příprava: espresso, moka, french press, filtr
Doporučená příprava espressa (single espresso):
- Vstup: 10 g mleté kávy
- Výstup: 30 ml (25 g)
- Čas: 30 vteřin
- Teplota: 90 °C
- Tlak: 8 barů (v případě možnosti regulace tlaku doporučujeme pozvolné zvyšování tlaku do 10. vteřiny)
- Chuťový profil: sametové tělo s tóny grepu a zeleného jablka, příjemná ovocná acidita
- region/oblast: Eastern Rwanda, Kirehe, Gahara
- farma/farmář: Korera Kawa, společenství malých pěstitelů
- odrůda: Bourbon
- zpracování: Washed (promytá)
- nadmořská výška: 1550 - 1750 m
Společenství Korera Kawa vzniklo v roce 2011 s cílem sjednotit farmářské rodiny na východě Rwandy. Na 80 hektarech, o které se starají, používají pouze přírodní hnojiva s důrazem na ochranu půdy a její úrodnost.
Kávové třešně jsou ručně sbírané a poté pečlivě vytříděné podle barvy a velikosti. Dále jsou třešně promyté ve velkých tancích, kde se oddělí vysušené a nezralé třešně - ty jsou použity jako přírodní hnojivo.
Jakmile jsou kávová zrna promytá, následuje proces fermentace po dobu přibližně 12 až 18 hodin, poté probíhá proces sušení na vyvýšených afrických postelích. Na závěr jsou zrna ještě tříděná a poničená zrna nebo přefermentovaná zrna jsou oddělená od těch kvalitních a nejlepších zrn, které potom putují do pražíren.
Máte dotaz k tomuto produktu?
Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236