Rocket Espresso Mozzafiato Cronometro R, černá
Fotogalerie (1)

Rocket Espresso Mozzafiato Cronometro R, černá

51 899,00 Kč
42 891,74 Kč bez DPH
v setu za 49 304,05


Doprava zdarma
skladem (5 ks), ihned k odběru / expedici
Zvolte množství

Nová řada kávovarů ukazuje směr prémiovým domácím kávovarům. Dvojice tlakoměrů, které zobrazují tlak čerpadla a tlak v bojleru, dávají baristovi větší možnosti kontroly nad procesem extrakce. Rocket Espresso navrhl bojler, který zvyšuje tepelnou stabilitu a šetří energii pomocí tlustostěnných mosazných čel bojleru společně s izolací bojleru. Tento kávovar má plně profesionální rotační čerpadlo. Použití PID regulace Vám pomůže připravit správné espresso bez kompromisu.

Kávovar je také vybaven digitálními stopkami, které umožní uživateli ještě lepší optimalizaci času extrakce.


Srovnání základních parametrů domácích kávovarů Rocket Espresso: re_home_2019.pdf

Tělo kávovaru
Vše je vyrobeno z nerezu (AISI 304).


Hlava kávovaru (hlava E61)
Profesionální hlava kávovaru – váha 4,05 kg.


Předspaření (pre-infusion)
Dvojí systém předspaření (pre-infusion): mechanický systém předspaření s progresivně fungujícím pístem a statickou komorou předspaření.


Systém cirkulace horké vody hlavou kávovaru (hlava E61)
Tento systém zaručuje optimální extrakci. O 20 % účinnější extrakce v porovnání s ostatními srovnatelnými kávovary.


Bojler
Bojler je vyroben z čisté mědi (Cu 99,9 %) a s čely z tlustostěnné mosazi. Tyto mosazná čela v kombinaci se speciální přídavnou izolací zajišťují vyšší tepelnou stabilitu – až o 50 % vyšší než jiné systémy bojlerů. Objem bojleru je 1,8 l.


Bezpečnostní ventil bojlerů
Plně profesionální a certifikovaný bezpečnostní ventil.


Čerpadlo
Plně profesionální rotační čerpadlo s vnějším nastavováním tlaku.


PID regulace
Součástí bojleru je nastavitelný PID regulátor, který udržuje nastavenou teplotu bojleru.


Tlakoměry
Jeden samostatný tlakoměr pro tlak čerpadla a druhý samostatný tlakoměr pro tlak v bojleru.


Nerezové rameno na páru
Rameno na páru je navrženo tak, aby nebylo horké. Horká je pouze koncová tryska. Mléko se tedy nepřipéká a tím je také jednodušší čištění. Pára je účinnější, protože nedochází ke ztrátám tepla do okolí ramena na páru. Koncová tryska je navržena tak, aby se mléko šlehalo co nejlépe.


Elektronická kontrola hladiny vody
Mikroprocesor řídí kontrolu hladiny vody v bojleru, jeho automatické dopouštění, a také řeší indikaci nízké hladiny vody v nádobce na vodu.


Zdroj vody
Možnost použití zásobník na vodu o objemu 2,5 l nebo možnost přímého napojení na vodu a odpad.


Rozměry

  • šířka: 280 mm
  • hloubka: 425 mm
  • výška: 400 mm


Hmotnost
30,2 kg


Příkon

  • Topné těleso: 1200 W
  • Celkový příkon: 1350 W


Příslušenství

  • páka s jednovýpustí (+ filtr 1-šálkový)
  • páka s dvouvýpustí (+ filtr 2-šálkový)
  • slepá miska / filtr (k údržbě)
  • tamper / pěchovadlo
  • kartáček na čištění hlavy
  • čisticí utěrka z mikrovlákna


Značka Rocket Espresso
Bojler výměník (HX)
Čerpadlo rotační
Zdroj vody zásobník
Zdroj vody připojení na vodu
Čištění a údržba

Pro správnou funkci kávovaru je nutné provádět dvojí údržbu: zpětný oplach a odvápňování.
Návody na odvápňování a zpětný oplach ke stažení.


Odvápnění (dekalcifikace)
Ke správné a dlouhodobé funkci kávovaru je třeba vědět, jakou vodu k přípravě kávy používáme. Vždy je vhodné používat vodu upravenou, tedy zbavenou látek, které způsobují usazování vodního kamene. Je vhodné používat změkčovač vody či alespoň domácí filtrační konvici. Nejen, že lehce změkčí vodu, ale zbaví jí i minerálů a nečistot, které by mohli mít nepříznivý vliv na vnitřní součásti kávovaru. Pokud nevíte, jakou máte vodu, lehké vodítko je např. rychlovarná konvice a její spirála či plotna, zda se na ní usazuje vodní kámen. Případně je možné pořídit ve specializovaných prodejnách testovací papírky na zjišťování tvrdosti vody. Každopádně ale doporučujeme vodu upravovat.

Odvápnění je závislé právě na usazování vodního kamene. Pokud víme, že voda, kterou používáme, problém s vodním kamenem nemá, je vhodné odvápnění provádět zhruba 2 krát za rok. Čím více je voda problematická (tvrdá), tím častěji je nutné kávovar odvápňovat. Usazování vodního kamene (zavápněný kávovar) výrazně ovlivňuje jeho funkci, např. nahřívání, zmenšuje se objem boileru, případně se může ucpat, zanáší ventily atd. Oprava je pak nákladná a neřeší se v rámci záruky.

K odvápnění používáme jen prostředky k tomu určené, nejsou agresivní vůči gumovým těsněním a dalším dílům kávovaru (případným hliníkovým částem kávovaru) a neovlivňují následně chuť kávy. Nepoužívejte tedy ocet či kyselinou citrónovou apod.


Zpětný oplach (backflush)
Doporučujeme pravidelně provádět zpětný oplach kávovaru pro zachování správné funkce kávovaru a neovlivněné chuti kávy od kávových usazenin. Čím častěji se zpětný oplach provádí, tím lépe. Doporučujeme provádět oplach alespoň 1x týdně.

Zpětný oplach provádíme pomocí detergentu a slepé misky či dvouporcové misky a gumové záslepky.

Oldřich Smítal

Máte dotaz? Volejte Oldřichovi

Je tu jen pro vás.

+420 311 236 236

Jak připravit dobrou kávu?