Lelit Mara PL62T
Fotogalerie (1)

Lelit Mara PL62T

41 228,00 Kč
34 072,73 Kč bez DPH
v setu za 37 105,20


Doprava zdarma
skladem (4 ks), ihned k odběru / expedici
Zvolte množství

Nejkompaktnější espresso kávovar s hlavou E61!
Lelit zkonstruoval espresso kávovar unikátních kompaktních rozměrů a přesto vybaven skvělou technologií HX (výměník) s hlavou E61. I ten nejmenší prostor v kuchyni už není problém a každý domácí barista můžete i na kávovaru takto kompaktních rozměrů připravit ty nejlepší espressa a cappuccina.

V balení u kávovaru Lelit Mara PL62T naleznete toto příslušenství:

  • páka s jednovýpustí
  • páka s dvouvýpustí
  • filtr (košík) 1 porce
  • filtr (košík) 2 porce
  • slepý filtr
  • změkčovač vody
  • Lelit pěchovadlo nerezové s dřevěnou rukojetí (červená barva)

Další výhody kávovaru Lelit Elizabeth PL92T:

  • nerezové provedení
  • dvojitý tlakoměr pro zobrazení tlaku extrakce i tlaku pracovního bojleru
  • polohovatelná tryska na páru i horkou vodu v provedení "cool touch"
  • LED indikace (zapnutí, ohřev)
  • zvuková indikace nízké hladiny vody
Značka Lelit
Bojler výměník (HX)
Šířka 220 mm
Výška 355 mm
Hloubka 400 mm
Hmotnost 18,8 kg
Čerpadlo vibrační
Regulace teploty PID
pracovní bojler
Zdroj vody zásobník
Napětí 230 V
Objem bojleru (pracovní) 1,5 l
Typ hlavy kávovaru E61
Objem zásobníku na vodu 2,5 l
Topné těleso (pracovní bojler) 1 400 W
Rozměr hlavy kávovaru 58 mm
Třícestný ventil ano
Tlakoměr (tlak během extrakce) ano
Tlakoměr (tlak v bojleru) ano
Indikátor nízké hladiny vody ano
zvukový
Preinfuze (předspaření) mechanická
LCD displej ano
Čištění a údržba
Odvápnění (dekalcifikace)

Ke správné a dlouhodobé funkci kávovaru je potřeba vědět, jaká voda se k přípravě kávy používá. Vždy je vhodné používat vodu upravenou, tedy zbavenou látek, které způsobují usazování vodního kamene. Je vhodné používat změkčovač vody, který oddálí dobu mezi jednotlivými cykly odvápnění nebo kávovar odvápňovat v pravidelných intervalech.

Usazování vodního kamene v kávovaru výrazně ovlivňuje jeho funkce, např. nahřívání, zmenšuje se objem bojleru, zanáší se ventily apod. Oprava je pak nákladná a neřeší se v rámci záruky.

Pokud nevíte, jakou vodu máte, je ideální zjistit si tvrdost vody přímo u vodárenské společnosti. Interval odvápňování je závislý právě na tvrdosti vody (usazování vodního kamene). Při tvrdosti vody do 0,7 mmol/l není nutné provádět odvápňování. Pouze z preventivních důvodů doporučujeme odvápnit 1x za rok.

Čím je voda tvrdší, tím častěji je nutné kávovar odvápňovat. Doporučujeme se řídit následující tabulkou:

Tvrdost Odvápnění
cca 1 mmol / l 2x za rok
cca 1,5 mmol / l 4x za rok
cca 2 mmol / l 1x za měsíc

K odvápnění používejte jen prostředky k tomu určené, nejsou agresivní vůči gumovým těsněním a dalším dílům kávovaru (např. hliníkovým částem) a neovlivňují následně chuť kávy.

Nepoužívejte ocet ani kyselinu citronovou.

Čistění hlavy kávovaru - zpětný oplach (back flush)

Zpětný oplach doporučujeme provádět pravidelně pro zachování správné funkce kávovaru a neovlivnění chuti kávy od kávových usazenin. Doporučujeme provést alespoň 1x týdně.

Zpětný oplach se provádí pomocí detergentu a slepého filtru (případně dvouporcového filtru a gumové záslepky).

Oldřich Smítal

Máte dotaz? Volejte Oldřichovi

Je tu jen pro vás.

+420 311 236 236

Jak připravit dobrou kávu?