Kenya, Kiamwangi, RL60, 250g

Vlastní pražírna

Vždy čerstvě upražená

Nejbližší pražení: 29. 04. 2024 v 14:00

Předpokládaná expedice: 30. 04. 2024

Kávu pro vás standardně pražíme každé pondělí a expedujeme následující úterý.

BUNA CAFÉ

Kenya, Kiamwangi, RL60, 250g

317 Kč
275,65 Kč bez DPH
Není v prodeji
  • je nám líto, prodej byl ukončen

Představujeme vám klenot afrického kontinentu. Naprosto skvělá káva KENYA Kiamwangi. Stupeň pražení (Roast Level): 60

Káva Kenya středního až středně světlého stupně pražení (RL 60) má naprosto harmonicky vybalancovanou chuť se skvělou ovocnou šťavnatostí a krásnou bronzovou barvou cremy.

Fantastická nasládlá vůně, nádherně harmonické a velmi příjemné šťavnaté tóny zeleného jablka a karamelu. Kenya Kiamwangi je naprosto dokonalá. Tato káva pražená na stupeň 60 (Roast Level 60) je fantastická na perfektní ovocné espresso nebo také na báječnou filtrovanou kávu.

Káva Kenya středního až světlého pražení je ideální pro všechny, kteří hledají harmonickou ovocnou chuť a přitom plné tělo. Hořká chuť nijak nevyčnívá a dominuje spíše bohatá šťavnatá a ovocná chuť.

  • Druh kávy: Coffea Arabica
  • Stupeň pražení: 60 (středně světlé až střední)
  • Doporučená příprava: espresso, filtr, french press

Doporučená příprava espressa (double espresso, bezedná páka):

  • Vstup: 18 g mleté kávy
  • Výstup: 45 g (45 - 50 ml)
  • Čas: 38 vteřin
  • Teplota: 92 °C
  • Tlak: 8 barů (v případě možnosti regulace tlaku doporučujeme 3 bary do 8. - 12. vteřiny, poté pozvolné zvyšování tlaku)
  • Chuťový profil: příjemné ovocné tóny s dotykem karamelu a hořké čokolády, acidita ani hořkost nevyčnívá
  • region/oblast: Kenya, Nyeri - Mathira
  • farma/farmář: mnoho malých producentů (spolupracující drobní farmáři), v průměru 1 hektar na rodinu
  • zpracování: Washed (promytá)
  • nadmořská výška: 1800 m

Tato káva pochází z rovníkové oblasti. V keňských vysočinách je sklízena přes zimu, listopad až leden. Drobní farmáři sklízí zralé kávové třešně ručně a prodávají je do zpracovatelské stanice Kiamwangi. Většina farmářů nevlastní více než asi 1 hektar pozemku. Pěstované odrůdy jsou odolné vůči delšímu suchu, které někdy v této oblasti zavládne - produkce je poměrně omezená, ale má výjimečný aromatický a chuťový potenciál, obzvláště káva pěstovaná ve vysokých nadmořských výškách.

Třešně jsou ručně sbírané a poté zpracované mokrou metodou, slupka je odstraněna a třešně s dužinou fermentují, poté jsou třešně postupně promývány nejméně 24 hodin. Sušení trvá až 10 dní, končí když vlhkost zrna dosáhne 12 %.

Stupnice pražení Buna café

Značka
BUNA CAFÉ
Druh kávy
arabika

Máte dotaz k tomuto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236

Nebo mu napište Napište

Střípky ze života bunacafe
Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.