Kenya, Kiamwangi, RL50, 250g

Vlastní pražírna

Vždy čerstvě upražená

Nejbližší pražení: 18. 10. 2021 v 14:00

Předpokládaná expedice: 19. 10. 2021

Kávu pro vás standardně pražíme každé pondělí a expedujeme následující úterý.

Buna café

Kenya, Kiamwangi, RL50, 250g

357 Kč
310,43 Kč bez DPH
  • následující pražení dnes v 14:00

Představujeme vám klenot afrického kontinentu. Naprosto skvělá káva KENYA Kiamwangi. Stupeň pražení (Roast Level): 50

Káva Kenya středního až středně tmavého stupně pražení (RL 50) má naprosto harmonicky vybalancovanou chuť a krásnou bronzovou barvu cremy.

Fantastická nasládlá vůně, nádherně harmonické a velmi příjemné tóny zeleného jablka, karamelu a hořké čokolády.

Kenya Kiamwangi je naprosto dokonalá a pražená na střední až středně tmavý stupeň (Roast Level 50) je ideální pro všechny, kteří hledají harmonickou ovocnou chuť a přitom plné tělo. Nevyčnívá ani hořká a ani aciditní (kyselá) chuť.

  • Druh kávy: Coffea Arabica
  • Stupeň pražení: 50 (střední až středně tmavé)
  • Doporučená příprava: espresso, moka

Doporučená příprava espressa (double espresso, bezedná páka):

  • Vstup: 18 g mleté kávy
  • Výstup: 45 g (45 - 50 ml)
  • Čas: 38 vteřin
  • Teplota: 92 °C
  • Tlak: 8 barů (v případě možnosti regulace tlaku doporučujeme 3 bary do 8. - 12. vteřiny, poté pozvolné zvyšování tlaku)
  • Chuťový profil: příjemné ovocné tóny s dotykem karamelu a hořké čokolády, acidita ani hořkost nevyčnívá
  • region/oblast: Kenya, Nyeri - Mathira
  • farma/farmář: mnoho malých producentů (spolupracující drobní farmáři), v průměru 1 hektar na rodinu
  • zpracování: Washed (promytá)
  • nadmořská výška: 1800 m

Tato káva pochází z rovníkové oblasti. V keňských vysočinách je sklízena přes zimu, listopad až leden. Drobní farmáři sklízí zralé kávové třešně ručně a prodávají je do zpracovatelské stanice Kiamwangi. Většina farmářů nevlastní více než asi 1 hektar pozemku. Pěstované odrůdy jsou odolné vůči delšímu suchu, které někdy v této oblasti zavládne - produkce je poměrně omezená, ale má výjimečný aromatický a chuťový potenciál, obzvláště káva pěstovaná ve vysokých nadmořských výškách.

Třešně jsou ručně sbírané a poté zpracované mokrou metodou, slupka je odstraněna a třešně s dužinou fermentují, poté jsou třešně postupně promývány nejméně 24 hodin. Sušení trvá až 10 dní, končí když vlhkost zrna dosáhne 12 %.

Stupnice pražení Buna café

Značka Buna café
Druh kávy arabika

Máte dotaz k tomuto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolejte Oldřichovi
+420 311 236 236

Nebo mu napište

Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.