Ethiopia, Yirgacheffe, RL60, 250g

Od 243,00 Kč
211,30 Kč bez DPH


skladem (8 ks)

Zvolte množství

Vždy čerstvě upražená

- nejbližší pražení: bude upřesněno.
- předpokládaná expedice: bude upřesněno.

Kávu pro vás standardně pražíme dle poptávky a expedujeme následující den.

Etiopská káva středně světlého stupně pražení má velmi příjemné lehké tělo. Je ideální pro milovníky espressa s ovocnými tóny, kde je acidita v harmonii s ovocnou sladkostí. Ethiopia Yirgacheffe má jemnou aciditu, velmi příjemnou. Snoubí se v ní chuť pomerančů a broskví.

Doporučená příprava espressa (single espresso):
Vstup: 10 g mleté kávy
Výstup: 30 ml (25 g)
Čas: 38 vteřin
Teplota: 90 °C
Tlak: 8 barů (v případě možnosti regulace tlaku doporučujeme pozvolné zvyšování tlaku do 12. vteřiny)
Chuťový profil: příjemná lehká ovocná acidita s tóny pomerančů a broskví

Druh kávy: Coffea Arabica
Stupeň pražení: 60 (střední světlé až střední)
Doporučená příprava: espresso, moka, french press, filtr

region/oblast: Yirgacheffe, Gedeo Zone
farma/farmář: 650 malých producentů (spolupracující rodiny)
nadmořská výška: 1900 - 2100 m

Tato káva pochází z jižní části Ethiopie, z regionu Gedeo Zone, kde ve vysokých nadmořských výškách pěstují kávu drobní farmáři. Na každého farmáře vychází v průměru asi 2 hektary pozemku.
Odtud káva nejen pochází, ale zároveň je tato země jedním z nejdůležitějších producentů kávy na světě - kávy prémiové kvality.
Farmáři pěstují kávu na malých pozemcích společně s ostatními základními potravinami. Pěstují tradiční odrůdy, které v této zemi přirozeně rostou. Celý ekosystém doplňují stromy, které chrání kávu před těžkým deštěm a horkým sluncem. Káva je potom také označována jako "pěstovaná ve stínu".
Kávovníky nemají sice velikou produkci, ale za to produkují zrna velmi vysoké kvality. Jednotlivé odrůdy zrn jsou ve vegetaci promíchané, toto specifikum zajistí potom ve výsledném šálku harmonii nejrůznějších ovocných chutí.

Stupnice pražení Buna café
Oldřich Smítal

Máte dotaz? Volejte Oldřichovi

Je tu jen pro vás.

+420 311 236 236

Jak připravit dobrou kávu?