Káva El Salvador má příjemné plné tělo. Ideální pro milovníky espressa s ovocnými tóny, ale zároveň se zachováním plného těla a příjemné kávové chuti.
- Druh kávy: Coffea Arabica
- Stupeň pražení: 65 (středně světlé)
- Doporučená příprava: espresso, moka, french press, filtr
Doporučená příprava espressa (single espresso):
- Vstup: 10 g mleté kávy
- Výstup: 30 ml (25 g)
- Čas: 38 vteřin
- Teplota: 90 °C
- Tlak: 9 barů (v případě možnosti regulace tlaku doporučujeme pozvolné zvyšování tlaku do 12. vteřiny)
- Chuťový profil: příjemná citrusová acidita s tóny medu
- region/oblast: Tecapa Chinameca, San Miguel
- farma/farmář: Santa Isabel, Garcia-Prieto Daglio family
- odrůda: Red Bourbon
- zpracování: Washed (promytá)
- nadmořská výška: 1200 - 1650 m
Farma Santa Isabel se nachází na úbočí sopky San Miguel, pro které je charakteristické chladnější klima. Farma má vlastní ekologický zpracovatelský závod, ve kterém jsou hliněné terasy a vyvýšené africké postele. Rozkládá se na 66 hektarech bohaté vulkanické půdy, kde se káva sklidí, zpracuje mokrou metodou, projde procesem fermentace a poté je sušena na slunci na hliněných terasách.
Máte dotaz k tomuto produktu?
Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236