ECM Technika V Profi PID
Fotogalerie (2)

ECM Technika V Profi PID

59 000,00 Kč
48 760,33 Kč bez DPH
v setu za 53 100,00

Doprava zdarma, expresssní dodání

Doprava zdarma
skladem (2 ks), ihned k odběru / expedici
Zvolte množství

K tomuto produktu poskytujeme vlastní záruční a pozáruční servis.

Velmi krásný, elegantní a tichý kávovar, opravdu velmi tichý kávovar. Podmanivá technologie a opravdová elegance, to je Technika V Profi PID s rotačním čerpadlem.

Jedná se o model s profesionálními parametry: výměníkový systém (Heat Exchanger system), rychlo-otevíratelné ventily horká voda/pára, profesionální rotační čerpadlo a patentovaná ECM hlava E61. K tepelné stabilitě přispívá velkokapacitní nerezový bojler s PID regulací teploty.

ECM těží z dlouholetých zkušeností a odborných znalostí, které jsou při výrobě kávovarů a mlýnků velmi důležité. Jejich citlivost tkví v detailu, takže každý přístroj skutečně upoutá vaši pozornost. Zároveň jsou použity komponenty té nejvyšší kvality, což zaručuje dlouhou životnost přístroje.

Nový design, nové funkcionality:

  • PID regulace teploty
  • PID displej, který zobrazuje čas extrakce
  • větší tlakoměry zobrazující tlak bojleru a čerpadla
  • nově navržené kohouty, které dokonale sedí k rukojeti portafilteru
  • nerezové pěchovadlo a vysoce kvalitní ochranný kryt kávovaru

Tělo a rám kávovaru
Vše je vyrobeno z nerezu.


Hlava kávovaru
Patentovaná ECM hlava E61.


Bojler
Kávovar má systém nerezového tepelného výměníku (tzv. heat exchanger) o objemu 2,1 l.


Odpadní nádobka
Odjímatelná nerezová nádobka


Nerezové rameno na páru a na horkou vodu
Rameno na páru je navrženo tak, aby nebylo horké. Horká je pouze koncová tryska. Mléko se tak nepřipéká a tím je také jednodušší čištění. Pára je účinnější, protože nedochází ke ztrátám tepla do okolí ramena na páru. Koncová tryska se dvěma vývody je navržena tak, aby se mléko šlehalo co nejlépe.


Zdroj vody
Plastový zásobník na vodu o objemu 3 l. Jednoduchý přístup k zásobníku přes odjímatelný tác na nahřívání šálků. Možnost přepnutí na přímé napojení na vodu.


Tlakoměry
Jeden samostatný tlakoměr pro tlak čerpadla a druhý samostatný tlakoměr pro tlak v bojleru.


Čerpadlo
Velmi tiché rotační čerpadlo.


Rozměry

  • šířka: 325 mm
  • hloubka: 475 mm
  • výška: 390 mm


Hmotnost
28 kg


Příkon
1400 W


Příslušenství

  • ergonomická pochromovaná mosazná páka s jednovýpustí
  • ergonomická pochromovaná mosazná páka s dvouvýpustí
  • slepý filtr
  • filtr 1-šálkový
  • filtr 2-šálkový
  • kartáček na čištění hlavy
  • návod k použití
  • 1/8" - 3/8" hadice pro připojení na vodovodní řad


Značka ECM
Bojler výměník (HX)
Čerpadlo rotační
Zdroj vody zásobník
Zdroj vody připojení na vodu
Čištění a údržba

Pro správnou funkci kávovaru je nutné provádět dvojí údržbu: zpětný oplach a odvápňování.
Návody na odvápňování a zpětný oplach ke stažení.


Odvápnění (dekalcifikace)
Ke správné a dlouhodobé funkci kávovaru je třeba vědět, jakou vodu k přípravě kávy používáme. Vždy je vhodné používat vodu upravenou, tedy zbavenou látek, které způsobují usazování vodního kamene. Je vhodné používat změkčovač vody či alespoň domácí filtrační konvici. Nejen, že lehce změkčí vodu, ale zbaví jí i minerálů a nečistot, které by mohli mít nepříznivý vliv na vnitřní součásti kávovaru. Pokud nevíte, jakou máte vodu, lehké vodítko je např. rychlovarná konvice a její spirála či plotna, zda se na ní usazuje vodní kámen. Případně je možné pořídit ve specializovaných prodejnách testovací papírky na zjišťování tvrdosti vody. Každopádně ale doporučujeme vodu upravovat.

Odvápnění je závislé právě na usazování vodního kamene. Pokud víme, že voda, kterou používáme, problém s vodním kamenem nemá, je vhodné odvápnění provádět zhruba 2 krát za rok. Čím více je voda problematická (tvrdá), tím častěji je nutné kávovar odvápňovat. Usazování vodního kamene (zavápněný kávovar) výrazně ovlivňuje jeho funkci, např. nahřívání, zmenšuje se objem boileru, případně se může ucpat, zanáší ventily atd. Oprava je pak nákladná a neřeší se v rámci záruky.

K odvápnění používáme jen prostředky k tomu určené, nejsou agresivní vůči gumovým těsněním a dalším dílům kávovaru (případným hliníkovým částem kávovaru) a neovlivňují následně chuť kávy. Nepoužívejte tedy ocet či kyselinou citrónovou apod.


Zpětný oplach (backflush)
Doporučujeme pravidelně provádět zpětný oplach kávovaru pro zachování správné funkce kávovaru a neovlivněné chuti kávy od kávových usazenin. Čím častěji se zpětný oplach provádí, tím lépe. Doporučujeme provádět oplach alespoň 1x týdně.

Zpětný oplach provádíme pomocí detergentu a slepé misky či dvouporcové misky a gumové záslepky.

Oldřich Smítal

Máte dotaz? Volejte Oldřichovi

Je tu jen pro vás.

+420 312 526 770

Jak připravit dobrou kávu?