Nové trendy pražení (světlé zrno)

Nevíte si rady?
Zeptejte se Oldřicha

+420 311 236 236

obchod@bunacafe.cz

Oldřich Smítal
Filtrování Vyčistit filtr
Akční cena

Zadanému filtrování neodpovídá žádný produkt.

Nové trendy pražení (světlé zrno)

Světle praženou kávu vyhledává ten, kdo je otevřený moderním trendům a rád při přípravě kávy experimentuje. V chuťovém profilu této kávy lze nalézt spíše aciditnější a ovocné tóny malin, borůvek, povidel, grepů apod. Hořkost je výrazně potlačena a v důsledku kratšího pražení převládají ovocné tóny.

Káva ze světlých zrn je náročnější na přípravu. Pokud tuto kávu používáte na espresso, doporučujeme vařit z většího množství kávy než u tmavšího zrna a průběh celé extrakce musí být pomalejší. Světlé zrno je také vhodné pro přípravu alternativních metod jako french press, filtrovaná káva, Aeropress, Chemex apod.

Světle pražená káva nepodléhá procesu stárnutí tak rychle jako je tomu u tmavšího pražení.

Více o pražení a chuťových profilech se dozvíte v naší sekci Pražírna.

Více
Střípky ze života bunacafe
Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.