Hario keramický dripper V60-01
Fotogalerie (4)

Hario keramický dripper V60-01

489,00 Kč
404,13 Kč bez DPH

dočasně vyprodáno
Zvolte množství

Kvalitní pomocník pro přípravu skvělé filtrované kávy, který je cenově dostupný všem, kdo kávu milují, ale nechtějí investovat do drahých strojů.

Mezi jeho velké plusy patří rychlost a jednoduchost přípravy s excelentním výsledkem v podobě šálku kvalitní kávy. Spirálový vnitřek zajistí dokonalou extrakci kávy a keramický materiál má lepší tepelnou stabilitu než plastové varianty.

Keramický dripper lze mýt v myčce nádobí, což zajišťuje jeho snadnou údržbu.

Velikost 01 je určena pro přípravu max. 250 ml kávy, což představuje 1-2 šálky.

Součástí balení je plastová odměrka na kávu.

Postup přípravy

https://youtu.be/lYr3RmSLGHw

Vložte do dripperu papírový filtr a důkladně jej propláchněte větším množstvím horké vody, aby se zbavil nepříjemné papírové chuti. Umístěte dripper buď přímo do šálku nebo do jiné nádoby určené k servírování kávy. Vsypte odpovídající množství mleté kávy (60 g kávy / 1 litr vody), do které nalejete nejprve malé množství vody o teplotě cca 92 - 96 °C na propaření. Jakmile se začnou asi po 30 sekundách uvolňovat bublinky a prokapávat první kapky do spodní části nádoby, dolijte krouživým pohybem horkou vodu. Obsah promíchejte a mletou kávu, která ulpí na stěnách papírového filtru shrňte do vody, aby byla celá dávka využitá. Proudem vody se při zalévání kávy příliš nedotýkejte stěn, voda by mohla stéct bez extrakce do šálku, což není žádoucí. Opakujte s veškerou vodou určenou k extrahování. Celý process filtrování by měl trvat asi 2,5 – 3 minuty. Následně odstraňte filtr se sedlinou a servírujte kávu do nahřátých šálků.

Instruktážní video pro drippery V60
Oldřich Smítal

Máte dotaz? Volejte Oldřichovi

Je tu jen pro vás.

+420 311 236 236

Jak připravit dobrou kávu?