Ethiopia, Sidamo, RL60, 250g

Vlastní pražírna

Vždy čerstvě upražená

Nejbližší pražení: 01. 11. 2021 v 14:00

Předpokládaná expedice: 02. 11. 2021

Kávu pro vás standardně pražíme každé pondělí a expedujeme následující úterý.

Buna café

Ethiopia, Sidamo, RL60, 250g

256 Kč
222,61 Kč bez DPH
  • následující pražení 01. 11. 2021 v 14:00
  • skladem (2 ks)

Etiopská káva středně světlého stupně pražení má velmi příjemné lehké tělo. Je ideální pro milovníky espressa s ovocnými tóny, kde je acidita v harmonii s ovocnou sladkostí.

  • Druh kávy: Coffea Arabica
  • Stupeň pražení: 60 (střední světlé až střední)
  • Doporučená příprava: espresso, moka, french press, filtr

Doporučená příprava espressa (single espresso):

  • Vstup: 10 g mleté kávy
  • Výstup: 30 ml (25 g)
  • Čas: 38 vteřin
  • Teplota: 90 °C
  • Tlak: 8 barů (v případě možnosti regulace tlaku doporučujeme pozvolné zvyšování tlaku do 12. vteřiny)
  • Chuťový profil: příjemná šťavnatá ovocná acidita s tóny borůvek
  • region/oblast: Sidamo, Hawassa
  • farma/farmář: společenství malých pěstitelů (spolupracujících rodin) v daném regionu
  • odrůda: Heirloom Ethiopian Typica
  • zpracování: Washed (promytá)
  • nadmořská výška: 1400 - 2200 m

Stovky malých farmářských rodin se podílí na pěstování kávy v oblasti Hawassa.

Káva je převážně pěstována ve stínu pod jinou vegetací, protože rodiny na svých pozemcích pěstují řadu dalších plodin. Zpracovatelský závod zaměstnává 25 - 30 stálých pracovníků a v sezóně během sklizně až 400 dalších pracovníků.

Farmáři třídí zralé třešně manuálně, pak je převezou ke zpracování. Třešně jsou zbaveny dužiny a roztříděny podle velikosti zrn. Proces fermentace probíhá kolem 50 hodin a následuje opět třídění ve vodních tunelech. Poté jsou zrna namočena v čerstvé vodě na dalších 12 až 24 hodin a sušena na vyvýšených afrických postelích. Během dne, kdy teploty šplhají na vysoké hodnoty, a také během chladných nocí jsou zrna zakryta. Fermentace rozvíjí v kávě čistou a příjemnou aciditu.

Stupnice pražení Buna café

Značka Buna café
Druh kávy arabika

Máte dotaz k tomuto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolejte Oldřichovi
+420 311 236 236

Nebo mu napište

Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.