Ethiopia, Djimmah Jasmine, RL60, 250g

Vlastní pražírna

Vždy čerstvě upražená

Nejbližší pražení: 29. 04. 2024 v 14:00

Předpokládaná expedice: 30. 04. 2024

Kávu pro vás standardně pražíme každé pondělí a expedujeme následující úterý.

BUNA CAFÉ

Ethiopia, Djimmah Jasmine, RL60, 250g

209 Kč
186,61 Kč bez DPH
  • následující pražení 29. 04. 2024 v 14:00

Tradiční zpracování, netradiční zážitek – to nabízí vynikající káva Ethiopia Djimmah Jasmine. Pokud jste ještě neměli tu čest, tak vězte, že se rozhodně vymyká všemu, co jste doposud mohli ochutnat.

Její pečlivě sklizené kávové třešně se pomalu suší na teplém etiopském slunci. Tento tradiční postup poskytuje zrnům dostatek času na to, aby převzala chuť od šťavnaté, sladké dužiny. Máte se tak opravdu na co těšit.

Čerstvě připravená káva vás nejprve naláká svou květinovou vůní. Stačí trochu usrknout a na jazyku ucítíte tóny kompotovaných jahod a lesních borůvek. Největší překvapení si však káva Ethiopia Djimmah Jasmine schovává nakonec. Tím je zajímavá, nezvykle povzbuzující dochuť po jeřabinovém vínu. Prostě záležitost pro opravdové fajnšmekry.

Stupeň pražení jsme nastavili na RL60. Myslíme si totiž, že tomuto etiopskému pokladu sluší nejvíce. Upražená káva si uchová svou výjimečnou ovocitou chuť a není zbytečně hořká. Acidita je lehká a příjemná.

Káva Ethiopia Djimmah Jasmine – známá také pod kratším názvem Jimma Coffee – pochází z regionů Kaffa a Illubabor, míst s bohatou pěstitelskou historií. Kávovníky rostou v nadmořské výšce okolo 1500–1800 m n. m. ve stínu vzrostlých stromů, které je chrání před ostrými poledními paprsky. Sklizeň kávových třešní probíhá několikrát do roka, farmáři tak trhají pouze plně vyzrálé plody. Na váš stůl se proto dostanou pouze zrna vysoké kvality. Díky pěstování v přirozených podmínkách a tradičnímu způsobu zpracování připomíná tato káva chutí původní divoké odrůdy.

  • Druh kávy: Coffea Arabica
  • Ethiopia Djimmah Jasmine, odrůda Ethiopian Heirloom
  • Stupeň pražení: 60 (střední světlé až střední)
  • Doporučená příprava: espresso, moka, french press, filtr

Doporučená příprava espressa (single espresso):

  • Vstup: 8,5 g mleté kávy
  • Výstup: 30 ml (22-25 g)
  • Čas: 25 vteřin
  • Teplota: 90 °C
  • Tlak: 9 barů
  • Chuťový profil: Velmi bohatá ovocná chuť s tóny kompotovaných jahod a borůvek. Neobvyklá alkoholová dochuť po jeřabinovém vínu. Acidita je lehká a příjemná.

Stupnice pražení Buna café

Značka
BUNA CAFÉ
Druh kávy
arabika

Máte dotaz k tomuto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236

Nebo mu napište Napište

Střípky ze života bunacafe
Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.