El Salvador, Las Marias, RL55, 250g

Vlastní pražírna

Vždy čerstvě upražená

Nejbližší pražení: 09. 10. 2025 v 10:00

Předpokládaná expedice: 09. 10. 2025

Kávu pro vás standardně pražíme každé pondělí a expedujeme následující úterý.

BUNA CAFÉ

El Salvador, Las Marias, RL55, 250g

  • novinka
319 Kč
284,82 Kč bez DPH

Velmi zajímavá výběrová káva od farmáře Mauricia Escalona, jehož rodina se věnuje pěstování kávovníků v Salvadoru již od konce 19. století.

Zrna kávy jsou zpracována pomocí anaerobní fermentace – během tohoto procesu jsou uzavřena do speciálních nádrží bez přístupu vzduchu, kde po 72 hodin probíhá pečlivě řízená fermentace, která v kávě vyzdvihuje unikátní, velmi výrazné ovocné chutě. Těšit se můžete na tóny zralé broskve, které harmonicky doplňuje sladkost medu.

Díky střednímu stupni pražení RL55 (omni roast) je tato káva vhodná jak na svěží espresso, tak i na filtr a pro další alternativní způsoby přípravy.

Arabika El Salvador, Las Marias dosáhla vysokého hodnocení 85,75 bodu na stupnici definované SCA, takže se správně označuje jako VÝBĚROVÁ KÁVA.

Mauricio Escalon se narodil do tradiční farmářské rodiny, takže měl ke kávě odjakživa hodně blízko. Kávové plantáže v regionu Santa Ana, které si jeho rodina předává z generace na generaci, založil už jeho praděd Pedro Jose Escalon. Ten se mimo jiné zasloužil i o vznik úplně prvního industriálního závodu pro zpracování kávy v Salvadoru – mlýnu El Molino. V současnosti rodina vlastní celkem 10 farem a 2 zpracovatelské stanice.

V roce 2003 založil Mauricio společnost Cafescal, která se zaměřuje především na výběrovou kávu. Na farmě Las Marias pěstují odrůdy Bourbon, Pacas, Colombia a Pacamara. Káva zde roste pod příkrovem vzrostlé vegetace a pravidelně získává prestižní světová ocenění.

  • Druh kávy: Coffea Arabica
  • Stupeň pražení: 55 (střední stupeň)
  • Doporučená příprava: espresso, moka, french press, filtr

Doporučená příprava espressa (single espresso):

  • Vstup: 9 g mleté kávy (ideálně filtr s pěchováním 41 mm)
  • Výstup: 22 g (25 ml)
  • Čas: 28 vteřin
  • Teplota: 92 °C
  • Tlak: 8 barů (v případě možnosti regulace tlaku doporučujeme pozvolné zvyšování tlaku do 10. vteřiny)
  • Chuťový profil: Unikátní ovocná chuť s tóny zralé broskve, které harmonicky doplňuje sladkost medu. Acidita je příjemná a v harmonii s lehkou hořkostí.
  • region/oblast: Apaneca-Ilamatepec, El Salvador
  • farma/farmář: Mauricio Escalon
  • odrůda: Pacas
  • zpracování: anaerobní fermentace 72 hodin
  • nadmořská výška: 1000 m
  • sklizeň: prosinec - březen

Stupnice pražení Buna café

Značka
BUNA CAFÉ
Druh kávy
arabika

Máte dotaz k tomuto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236

Nebo mu napište Napište

Střípky ze života bunacafe
Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.