ECM Mechanika IV Profi

52 900,00 Kč
43 719,01 Kč bez DPH
v setu za 47 610,00


Doprava zdarma
dočasně vyprodáno
Zvolte množství

Tento model je charakteristický svojí stylovou čistotou a profesionálními parametry. Velmi tiché rotační čerpadlo nejen ohromí svým krásně kultivovaným chodem, ale také umožní jednoduché přepínání zdroje vody mezi zásobníkem a pevným připojením.

Samozřejmostí je patentovaná ECM hlava E61 a také u profi řady charakteristické profesionální rychlo-otevíratelné ventily na horkou vodu/páru. K tepelné stabilitě přispívá velkokapacitní nerezový bojler.

ECM těží z dlouholetých zkušeností a odborných znalostí, které jsou při výrobě kávovarů a mlýnků velmi důležité. Jejich citlivost tkví v detailu, takže každý přístroj skutečně upoutá vaši pozornost. Zároveň jsou použity komponenty té nejvyšší kvality, což zaručuje dlouhou životnost přístroje.

Tělo a rám kávovaru
Vše je vyrobeno z nerezu.


Hlava kávovaru
Patentovaná ECM hlava E61.


Bojler
Kávovar má systém tepelného výměníku (tzv. heat exchanger) o objemu 2,1 l.


Odpadní nádobka
Odjímatelná nerezová nádobka


Nerezové rameno na páru a na horkou vodu
Rameno na páru je navrženo tak, aby nebylo horké. Horká je pouze koncová tryska. Mléko se tedy nepřipéká a tím je také jednodušší čištění. Pára je účinnější, protože nedochází ke ztrátám tepla do okolí ramena na páru. Koncová tryska se dvěma vývody je navržena tak, aby se mléko šlehalo co nejlépe.


Zdroj vody
Plastový zásobník na vodu o objemu 3 l. Jednoduchý přístup k zásobníku přes odjímatelný tác na nahřívání šálků. Možnost přepnutí na přímé napojení na vodu.


Tlakoměry
Jeden samostatný tlakoměr pro tlak čerpadla a druhý samostatný tlakoměr pro tlak v bojleru.


Čerpadlo
Velmi tiché rotační čerpadlo.


Rozměry

  • šířka: 302 mm
  • hloubka: 450 mm
  • výška: 395 mm


Hmotnost
27.5 kg


Příslušenství

  • pochromovaná mosazná páka s jednovýpustí
  • pochromovaná mosazná páka s dvouvýpustí
  • slepá miska
  • filtr 1-šálkový
  • filtr 2-šálkový
  • tamper s plochou základnou
  • kartáček na čištění hlavy
  • návod k použití
  • 1/8" - 3/8" hadice pro připojení na vodovodní řad


Tamper
Pro originální filtry je nutné použít tamper s průměrem základny 58 mm.


Značka ECM
Bojler výměník (HX)
Čerpadlo rotační
Zdroj vody zásobník
Zdroj vody připojení na vodu
Čištění a údržba

Pro správnou funkci kávovaru je nutné provádět dvojí údržbu: zpětný oplach a odvápňování.
Návody na odvápňování a zpětný oplach ke stažení.


Odvápnění (dekalcifikace)
Ke správné a dlouhodobé funkci kávovaru je třeba vědět, jakou vodu k přípravě kávy používáme. Vždy je vhodné používat vodu upravenou, tedy zbavenou látek, které způsobují usazování vodního kamene. Je vhodné používat změkčovač vody či alespoň domácí filtrační konvici. Nejen, že lehce změkčí vodu, ale zbaví jí i minerálů a nečistot, které by mohli mít nepříznivý vliv na vnitřní součásti kávovaru. Pokud nevíte, jakou máte vodu, lehké vodítko je např. rychlovarná konvice a její spirála či plotna, zda se na ní usazuje vodní kámen. Případně je možné pořídit ve specializovaných prodejnách testovací papírky na zjišťování tvrdosti vody. Každopádně ale doporučujeme vodu upravovat.

Odvápnění je závislé právě na usazování vodního kamene. Pokud víme, že voda, kterou používáme, problém s vodním kamenem nemá, je vhodné odvápnění provádět zhruba 2 krát za rok. Čím více je voda problematická (tvrdá), tím častěji je nutné kávovar odvápňovat. Usazování vodního kamene (zavápněný kávovar) výrazně ovlivňuje jeho funkci, např. nahřívání, zmenšuje se objem boileru, případně se může ucpat, zanáší ventily atd. Oprava je pak nákladná a neřeší se v rámci záruky.

K odvápnění používáme jen prostředky k tomu určené, nejsou agresivní vůči gumovým těsněním a dalším dílům kávovaru (případným hliníkovým částem kávovaru) a neovlivňují následně chuť kávy. Nepoužívejte tedy ocet či kyselinou citrónovou apod.


Zpětný oplach (backflush)
Doporučujeme pravidelně provádět zpětný oplach kávovaru pro zachování správné funkce kávovaru a neovlivněné chuti kávy od kávových usazenin. Čím častěji se zpětný oplach provádí, tím lépe. Doporučujeme provádět oplach alespoň 1x týdně.

Zpětný oplach provádíme pomocí detergentu a slepé misky či dvouporcové misky a gumové záslepky.

Oldřich Smítal

Máte dotaz? Volejte Oldřichovi

Je tu jen pro vás.

+420 311 236 236

Jak připravit dobrou kávu?