ECM Classika II
-
je nám líto, prodej byl ukončen
-
K tomuto produktu poskytujeme vlastní záruční a mimozáruční servis.
-
Tento produkt je možné zakoupit ve zvýhodněném setu.
Dokonce i v té nejmenší kuchyni si můžete vytvořit atmosféru pravého italského baru. Perfektní jednobojlerový kávovar, který bez problémů uspokojí vysoké nároky na pravé espresso. Elegantní provedení, čistý nerezový design.
Velmi precizní tepelná stabilita je zajištěna největším espresso bojlerem ve své třídě – 0,75 l. Snadný přístup k nastavování přetlakového ventilu a možnost uživatelsky jednoduché regulace tlaku extrakce je také velmi nadstandardní a užitečná funkcionalita.
ECM těží z dlouholetých zkušeností a odborných znalostí, které jsou při výrobě kávovarů a mlýnků velmi důležité. Jejich citlivost tkví v detailu, takže každý přístroj skutečně upoutá vaši pozornost. Zároveň jsou použity komponenty té nejvyšší úrovně, což zaručuje dlouhou životnost přístroje.
Tělo kávovaru
Vše je vyrobeno z nerezu.
Hlava kávovaru
Profesionální hlava kávovaru (hlava E61).
Kontrola teploty bojleru
Regulace pomocí termostatu.
Bojler
Vysoce kvalitní nerezový bojler o objemu 0,75 l.
Tryska na páru / horkou vodu
Tryska s technologií Cooltouch, což je dvouplášťové rameno. V nerezovém ramenu je silnostěnná hadička, která vede páru (horkou vodu) a díky tomu nedochází k tak velkému přenosu tepla na nerezové rameno, jak tomu bývá v běžném provedení. Díky tomu se na rameno pro páru mléko nepřipéká a po šlehání se zbytky mléka jednodušše a opravdu lehce otřou vlhkým hadříkem. Ovšem není to o tom, že by tryska byla "studená" (jak tomu název napovídá), je horká, ale teplota není tak vysoká.
Zdroj vody
Zásobník na vodu o objemu 2,8 l. Jednoduchý přístup k zásobníku na vodu přes odnímatelný tác na nahřívání šálků.
Tlakoměr
Tlakoměr pro kontrolu tlaku během extrakce.
Čerpadlo
Vibrační čerpadlo.
Rozměry
- šířka: 250 mm
- hloubka: 447 mm
- výška: 393 mm
Hmotnost
18,5 kg
Příslušenství
- páka s dvouvýpustí
- slepá miska
- filtr 1-šálkový
- filtr 2-šálkový
- plastový tamper
- kartáček na čištění hlavy
- návod k použití
Pro správnou funkci kávovaru je nutné provádět dvojí údržbu: zpětný oplach a odvápňování.
Návody na odvápňování a zpětný oplach ke stažení.
Odvápnění (dekalcifikace)
Ke správné a dlouhodobé funkci kávovaru je třeba vědět, jakou vodu k přípravě kávy používáme. Vždy je
vhodné používat vodu upravenou, tedy zbavenou látek, které způsobují usazování vodního kamene. Je vhodné
používat změkčovač vody či alespoň domácí filtrační konvici. Nejen, že lehce změkčí vodu, ale zbaví jí i minerálů a
nečistot, které by mohli mít nepříznivý vliv na vnitřní součásti kávovaru. Pokud nevíte, jakou máte vodu, lehké
vodítko je např. rychlovarná konvice a její spirála či plotna, zda se na ní usazuje vodní kámen. Případně je možné
pořídit ve specializovaných prodejnách testovací papírky na zjišťování tvrdosti vody. Každopádně ale
doporučujeme vodu upravovat.
Odvápnění je závislé právě na usazování vodního kamene. Pokud víme, že voda, kterou používáme,
problém s vodním kamenem nemá, je vhodné odvápnění provádět zhruba 2 krát za rok. Čím více je voda
problematická (tvrdá), tím častěji je nutné kávovar odvápňovat. Usazování vodního kamene (zavápněný kávovar)
výrazně ovlivňuje jeho funkci, např. nahřívání, zmenšuje se objem boileru, případně se může ucpat, zanáší ventily
atd. Oprava je pak nákladná a neřeší se v rámci záruky.
K odvápnění používáme jen prostředky k tomu určené, nejsou agresivní vůči gumovým těsněním a dalším
dílům kávovaru (případným hliníkovým částem kávovaru) a neovlivňují následně chuť kávy. Nepoužívejte tedy
ocet či kyselinou citrónovou apod.
Zpětný oplach (backflush)
Doporučujeme pravidelně provádět zpětný oplach kávovaru pro zachování správné funkce kávovaru a
neovlivněné chuti kávy od kávových usazenin. Čím častěji se zpětný oplach provádí, tím lépe. Doporučujeme
provádět oplach alespoň 1x týdně.
Zpětný oplach provádíme pomocí detergentu a slepé misky či dvouporcové misky a gumové záslepky.
Máte dotaz k tomuto produktu?
Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236