Rocket Espresso Porta Via
Fotogalerie (3)

Rocket Espresso Porta Via

52 590,00 Kč
43 462,81 Kč bez DPH
v setu za 49 960,50


Doprava zdarma
na objednávku
Zvolte množství

Cestování může být daleko zajímavější než kdykoli předtím – každý 3hvězdičkový hotel se rázem promění v 5hvězdičkový.


Kávovar Porta Via je skutečně první přenosný kávovar na světě, nemusíte tedy opouštět svůj pokoj a připravíte si prvotřídní espresso, na které jste zvyklí.

Tělo kávovaru
Vše je vyrobeno z nerezu (AISI 304), včetně prostoru pro nahřívání šálků.


Hlava kávovaru
Profesionální hlava kávovaru – váha 4,05 kg.


Předspaření (pre-infusion)
Dvojí systém předspaření (pre-infusion): mechanický systém předspaření s progresivně fungujícím pístem a statickou komorou předspaření.


Systém cirkulace horké vody hlavou kávovaru (hlava E61)
Tento systém zaručuje optimální extrakci. O 20 % účinnější extrakce v porovnání s ostatními srovnatelnými kávovary.


Systém 2 bojlerů
Kávovar Porta Via disponuje dvěma bojlery. Bojler na vodu pro přípravu espressa má objem 0,47 litru a druhý bojler pro výdej páry a horké vody (pracovní bojler) o objemu 0,73 litru. Toto je zárukou konzistentního výkonu a tepelné stability.


Bezpečnostní ventil bojlerů
Plně profesionální a certifikovaný bezpečnostní ventil.


Čerpadlo
Vibrační čerpadlo.


Tlakoměr
Kávovar je opatřen jedním tlakoměrem, který zobrazuje tlak v bojleru.


Nerezové rameno na páru
Rameno na páru je navrženo tak, aby nebylo horké. Horká je pouze koncová tryska. Mléko se tedy nepřipéká a tím je také jednodušší čištění. Pára je účinnější, protože nedochází ke ztrátám tepla do okolí ramena na páru. Koncová tryska je navržena tak, aby se mléko šlehalo co nejlépe.


Elektronická kontrola hladiny vody
Mikroprocesor řídí kontrolu hladiny vody v bojleru, jeho automatické dopouštění, a také řeší indikaci nízké hladiny vody v nádobce na vodu.


Zdroj vody
Zásobník na vodu.


Rozměry

  • šířka: 200 mm
  • hloubka: 405 mm
  • výška: 535 mm
Uvedené rozměry platí pro vybalený a plně rozložený kávovar.


Rozměry (kufřík)

  • šířka: 245 mm
  • hloubka: 450 mm
  • výška: 550 mm


Hmotnost
29,7 kg


Příkon

  • Bojler na vodu pro přípravu espressa: 470 W
  • Pracovní bojler: 730 W
  • Maximální příkon při souběžné činnosti: 1350 W


Příslušenství

  • bezedná páka
  • 2x šálek s podšálkem, 180 ml (flat white)
  • kovový tamper
  • nerezová odměrka
  • konvička na šlehání mléka, 50 ml


Značka Rocket Espresso
Bojler 2 bojlery
Čerpadlo vibrační
Zdroj vody zásobník
Čištění a údržba

Pro správnou funkci kávovaru je nutné provádět dvojí údržbu: zpětný oplach a odvápňování.
Návody na odvápňování a zpětný oplach ke stažení.


Odvápnění (dekalcifikace)
Ke správné a dlouhodobé funkci kávovaru je třeba vědět, jakou vodu k přípravě kávy používáme. Vždy je vhodné používat vodu upravenou, tedy zbavenou látek, které způsobují usazování vodního kamene. Je vhodné používat změkčovač vody či alespoň domácí filtrační konvici. Nejen, že lehce změkčí vodu, ale zbaví jí i minerálů a nečistot, které by mohli mít nepříznivý vliv na vnitřní součásti kávovaru. Pokud nevíte, jakou máte vodu, lehké vodítko je např. rychlovarná konvice a její spirála či plotna, zda se na ní usazuje vodní kámen. Případně je možné pořídit ve specializovaných prodejnách testovací papírky na zjišťování tvrdosti vody. Každopádně ale doporučujeme vodu upravovat.

Odvápnění je závislé právě na usazování vodního kamene. Pokud víme, že voda, kterou používáme, problém s vodním kamenem nemá, je vhodné odvápnění provádět zhruba 2 krát za rok. Čím více je voda problematická (tvrdá), tím častěji je nutné kávovar odvápňovat. Usazování vodního kamene (zavápněný kávovar) výrazně ovlivňuje jeho funkci, např. nahřívání, zmenšuje se objem boileru, případně se může ucpat, zanáší ventily atd. Oprava je pak nákladná a neřeší se v rámci záruky.

K odvápnění používáme jen prostředky k tomu určené, nejsou agresivní vůči gumovým těsněním a dalším dílům kávovaru (případným hliníkovým částem kávovaru) a neovlivňují následně chuť kávy. Nepoužívejte tedy ocet či kyselinou citrónovou apod.


Zpětný oplach (backflush)
Doporučujeme pravidelně provádět zpětný oplach kávovaru pro zachování správné funkce kávovaru a neovlivněné chuti kávy od kávových usazenin. Čím častěji se zpětný oplach provádí, tím lépe. Doporučujeme provádět oplach alespoň 1x týdně.

Zpětný oplach provádíme pomocí detergentu a slepé misky či dvouporcové misky a gumové záslepky.

Oldřich Smítal

Máte dotaz? Volejte Oldřichovi

Je tu jen pro vás.

+420 311 236 236

Jak připravit dobrou kávu?