Rwanda, Gahara, RL60, 250g

273,00 Kč
237,39 Kč bez DPH


skladem (8 ks)

Zvolte množství

Vždy čerstvě upražená

- nejbližší pražení: bude upřesněno.
- předpokládaná expedice: bude upřesněno.

Kávu pro vás standardně pražíme dle poptávky a expedujeme následující den.

Ochutnejte svěží kávu z Afriky.

Druh kávy: Coffea Arabica
Stupeň pražení: 60 (střední světlé až střední)
Doporučená příprava: espresso, moka, french press, filtr

Doporučená příprava espressa (single espresso):
Vstup: 10 g mleté kávy
Výstup: 30 ml (25 g)
Čas: 30 vteřin
Teplota: 90 °C
Tlak: 8 barů (v případě možnosti regulace tlaku doporučujeme pozvolné zvyšování tlaku do 10. vteřiny)
Chuťový profil: sametové tělo s tóny grepu a zeleného jablka, příjemná ovocná acidita

region/oblast: Eastern Rwanda, Kirehe, Gahara
farma/farmář: Korera Kawa, společenství malých pěstitelů
odrůda: Bourbon
zpracování: Washed (promytá)
nadmořská výška: 1550 - 1750 m

Společenství Korera Kawa vzniklo v roce 2011 s cílem sjednotit farmářské rodiny na východě Rwandy. Na 80 hektarech, o které se starají, používají pouze přírodní hnojiva s důrazem na ochranu půdy a její úrodnost.
Kávové třešně jsou ručně sbírané a poté pečlivě vytříděné podle barvy a velikosti. Dále jsou třešně promyté ve velkých tancích, kde se oddělí vysušené a nezralé třešně - ty jsou použity jako přírodní hnojivo.
Jakmile jsou kávová zrna promytá, následuje proces fermentace po dobu přibližně 12 až 18 hodin, poté probíhá proces sušení na vyvýšených afrických postelích. Na závěr jsou zrna ještě tříděná a poničená zrna nebo přefermentovaná zrna jsou oddělená od těch kvalitních a nejlepších zrn, které potom putují do pražíren.

Stupnice pražení Buna café
Oldřich Smítal

Máte dotaz? Volejte Oldřichovi

Je tu jen pro vás.

+420 311 236 236

Jak připravit dobrou kávu?