Kenya, Konyu, RL50, 1000g

Vlastní pražírna

Vždy čerstvě upražená

Nejbližší pražení: 29. 04. 2024 v 14:00

Předpokládaná expedice: 30. 04. 2024

Kávu pro vás standardně pražíme každé pondělí a expedujeme následující úterý.

BUNA CAFÉ

Kenya, Konyu, RL50, 1000g

1 137 Kč
1 015,18 Kč bez DPH
Není v prodeji
  • dočasně vyprodáno

Božská zrnková káva z Keni pro opravdové fajnšmekry. Arabika Kenya Konyu vyniká jemnou chutí po ovoci a pravém karamelu. Vždy 100% čerstvá a kvalitní.

Těšit se můžete na příjemné tóny šťavnatého zeleného jablka, hořké čokolády a pravého karamelu. Celý kávový rituál – od momentu, kdy se namletá káva poprvé smísí s vodou, až po dopití poslední kapky – doprovází fantastická nasládlá vůně. Příprava téhle skvělé keňské kávy je prostě zážitek.

Abychom kávě ponechali její zajímavou autentickou chuť, ale současně ji přiblížili co nejširší skupině kávomilců, zvolili jsme střední až středně tmavý stupeň pražení RL50. Připravený nápoj tak nabízí dokonalou kombinaci příjemné hořkosti a lehké přirozené acidity.

Tato káva pochází z teplé rovníkové oblasti ze samotného srdce Keni. Pěstuje se na velmi úrodné vulkanické půdě v nadmořské výšce kolem 1700 m n. m., jižně od svahů druhé nejvyšší hory Afriky a národního parku Mount Kenya. To jsou pro růst kávy naprosto ideální podmínky. Kávové třešně zde mají dostatek času plně dozrát a rozvinout své nejlepší chuťové vlastnosti.

Sklizeň kávy probíhá přes zimu, a to od listopadu do ledna. Zdejší drobní farmáři sklízí ručně pouze zralé kávové plody, které následně prodávají do místní zpracovatelské stanice. Zde se kávové třešně zpracovávají mokrou metodou – nejprve se z plodu odstraní slupka a poté třešně i s dužinou fermentují. V další fázi jsou postupně promývány nejméně 24 hodin. Sušení trvá až 10 dní; končí, když vlhkost zrna dosáhne 12 %.

TIP: Hledáte-li skvělou kávu jako dárek, zrnková káva z Keni bude zaručeně trefou do černého. Keňa je považována za jednoho z nejvýznamnějších producentů kvalitní zrnkové kávy na světě.

  • Druh kávy: Coffea Arabica
  • Stupeň pražení: 50 (střední až střední tmavé)
  • Doporučená příprava: espresso, moka

Doporučená příprava espressa (double espresso, bezedná páka):

  • Vstup: 18 g mleté kávy
  • Výstup: 45 g (45 - 50 ml)
  • Čas: 38 vteřin
  • Teplota: 92 °C
  • Tlak: 8 barů (v případě možnosti regulace tlaku doporučujeme 3 bary do 8. - 12. vteřiny, poté pozvolné zvyšování tlaku)
  • Chuťový profil: Dokonale harmonická kombinace ovocných tónů s dotykem karamelu a hořké čokolády. Příjemná hořkost a lehká acidita.
  • region/oblast: Kenya, Kirinyaga County
  • farma/farmář: mnoho malých producentů (spolupracující drobní farmáři), v průměru 1 hektar na rodinu
  • zpracování: Washed (promytá)
  • nadmořská výška: 1800 m

Stupnice pražení Buna café

Značka
BUNA CAFÉ
Druh kávy
arabika

Máte dotaz k tomuto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236

Nebo mu napište Napište

Střípky ze života bunacafe
Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.