ECM Mechanika Slim PID
-
skladem (2 ks), ihned k odběru / expedici
-
doprava zdarma
-
K tomuto produktu poskytujeme vlastní záruční a mimozáruční servis.
-
Tento produkt je možné zakoupit ve zvýhodněném setu.
Oblíbený domácí kávovar ECM Mechanika Slim je nyní k dostání ve verzi PID, která se oproti původnímu modelu může pochlubit displejem a novými funkcemi. Jedná se o kávovar ze speciální edice EXCLUSIVE LINE – to znamená, že ho lze zakoupit pouze ve vybraných kamenných prodejnách.
ECM Mechanika Slim PID je velmi kompaktní kávovar vybavený bojlerem typu HX (výměník) a vibračním čerpadlem s OPV ventilem. I přes jeho praktické rozměry můžete očekávat špičkové provedení a profi parametry.
Samozřejmostí je ECM patentovaná masivní hlava typu E61, která společně s velkým nerezovým bojlerem (1,9 l) a precizní PID regulací zajišťuje velmi vysokou teplotní stabilitu kávovaru. Zkušenější baristé jistě ocení i snadný přístup k nastavování přetlakového ventilu (OPV) a možnost jednoduché regulace tlaku extrakce espressa.
Novinkou je již výše zmíněný displej, na kterém lze velmi pohodlně sledovat čas extrakce, nastavovat preinfuzi nebo ECO mód a ovládat další funkce kávovaru.
Stejně jako u původního modelu zůstává i u nové Mechaniky Slim PID možnost upravovat teplotu v bojleru, což je funkce, která potěší zejména všechny milovníky kávy, kteří rádi střídají různé druhy pražení (tmavé/světlé). Nahřívání kávovaru na požadovanou teplotu se ovládá pomocí třípolohového přepínače, který se nachází na spodní straně kávovaru.
Přepínač má tři polohy:
- I. Voda v bojleru se nahřeje na 120 °C, po stabilizaci teploty* bude na hlavě kávovaru 90-93 °C.
- II. Voda v bojleru se nahřeje na 124 °C, po stabilizaci teploty* bude na hlavě kávovaru 93-96 °C.
- 0. Voda v bojleru se nahřeje na 128 °C, po stabilizaci teploty* bude na hlavě kávovaru 96-99 °C.
* U kávovarů s výměníkem (HX) je běžné, že pokud přístroj nahřívá a současně stojí delší dobu bez použití, tak se vodní cesty pro espresso nahřejí na vyšší teplotu, než která je ideální pro extrakci. Před přípravou kávy se proto doporučuje upustit určité množství vody naprázdno, aby se vodní cesty ochladily. V případě, že kávovar bez použití nahřívá několik hodin, je vhodné vodu nechat protékat naprázdno po dobu 8-10 vteřin.
Výrobce dodává s kávovarem dvě značkové páky s ergonomickou rukojetí (single, double), filtr na 7 g kávy, filtr na 14 g kávy, slepý filtr a tamper.
Kávovar ECM Mechanika Slim PID doporučujeme všem baristům, kteří chtějí mít doma špičkový stroj s profi parametry, ale současně jsou limitovaní místem.
Jak na údržbu pákového kávovaru ECM Mechanika Slim PID? Správná údržba pákového kávovaru vám zajistí ty nejlepší výsledky a zároveň přispěje k dlouhé životnosti kávovaru.
Rádi vám poradíme, jak se o svůj kávovar ECM Mechanika Slim PID správně starat a jaké údržbě věnovat pozornost.
Jak na údržbu pákového kávovaru?
Jak na zpětný oplach pákového kávovaru?
Jak na odvápnění pákového kávovaru?
Individuální postupy vzhledem k technickému vybavení kávovaru a další informace najdete v našem článku Jak na odvápnění pákového kávovaru?
Hlavní parametry produktu
E61 hlava
V 60. letech minulého století přišla na trh nová technologie, která se brzy stala jedním z nejrozšířenějších principů stabilizace teploty vody při extrakci kávy. Hlava E61 je připojena na okruh vody (bojler), voda v bojleru potom cirkuluje přes…
VíceHlava kávovaru – profesionální rozměr (58 mm)
I domácí kávovary mohou disponovat profesionálními parametry. Klasickým příkladem je právě profesionální neboli komerční rozměr hlavy kávovaru. Tento parametr je důležitý nejen z důvodu kompatibility baristického příslušenství, ale také z hlediska…
Více2 okruhy závislé - HX (Heat Exchanger), výměník
Kávovar se systémem bojlerů HX, tedy výměník, umožňuje velmi komfortní obsluhu při přípravě mléčných nápojů (šlehání mléka). Je možné současně vařit espresso a šlehat mléko. Pára je ihned k dispozici bez čekání.HX funguje tak, že máme k dispozici 2…
VíceBojler
Bojler je nádoba o určitém objemu vody. Bojler může být nahříván aktivně vlastním topným tělesem nebo pasivně jiným zdrojem tepla. Čím je větší objem bojleru a přesnější technologie regulace teploty, tím je voda na přípravu espressa stabilnější…
VícePřetlakový ventil
Přetlakový ventil (OPV = over pressure valve) je velmi důležitý díl u kávovarů s vibračním čerpadlem. Díky tomuto ventilu pustí kávovar na kávu požadovaný (nastavený) tlak a přebytečný tlak vrátí přetlakovým okruhem zpět. Přebytečný tlak je rozdíl…
VíceTřícestný ventil
Třícestný ventil je velmi důležitý technický prvek ve vybavení kávovaru. Otevírá/přepíná mezi těmito cestami - zdroj horké vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Při zapnutí výdeje kávy se otevře přívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je…
VícePID regulace teploty s displejem
Na displeji je možné nastavenou cílovou teplotu měnit. PID regulace je jeden z nejpoužívanějších algoritmů pro přesné řízení regulované veličiny. Jelikož vysvětlení tohoto algoritmu je složitější a je hojně popsáno v odborných literaturách,…
VíceVibrační čerpadlo
Vibrační čerpadlo je nejrozšířenější druh čerpadla u domácích kávovarů, u pákových i automatických. Jedná se o výrazně levnější technologii než je profesionální rotační čerpadlo. Víme už, že optimální tlak pro přípravu espressa je přibližně 9 barů.…
VíceZásobník na vodu
Zásobníkem na vodu disponují všechny domácí kávovary. Do zásobníku na vodu doporučujeme vložit vhodný filtr na vodu (změkčovač). Zásobník na vodu doporučujeme důkladně vymývat v pravidelných intervalech.Domácí kávovary s rotačním čerpadlem mají…
VíceMáte dotaz k tomuto produktu?

Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236