Ascaso Baby T Flow, blue
Barevné provedení
-
4 - 8 týdnů
-
doprava zdarma
-
K tomuto produktu poskytujeme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Další varianty tohoto produktu
Ascaso Baby T FLOW je špičkový kávovar, který je určený jak pro nadšené domácí baristy, tak pro menší kavárny a restaurace. Ztělesňuje trvale udržitelný rozvoj technologií a je navržený v souladu s těmi nejmodernějšími trendy ze světa kávy.
Inovace a neustálý vývoj produktů s důrazem na jejich jednoduché použití a energetickou úspornost patří mezi základní pilíře značky Ascaso. Přelomová T technologie ohřevu vody je důkazem, že se značka vydala správným směrem.
Kávovar je vybavený nejmodernější vícebojlerovou technologií (multi boiler), která nabízí dokonalou teplotní stabilitu a současně si díky nízké spotřebě energie drží vysokou úroveň energetické efektivity. Bonusem je navíc maximálně čerstvá voda v každém šálku.
Kávovary Ascaso Baby T používáme i v našem baristickém školícím centru, kde pravidelně procházejí pořádnou zatěžkávací zkouškou. Vzhledem k bezproblémovému provozu, jednoduchému ovládání a špičkovému zpracování je můžeme jedině doporučit.
Model Ascaso Baby T FLOW je na rozdíl od verze Ascaso Baby T Plus vybavený pákou (joystickem) pro profilování tlaku během extrakce espressa.
T Technologie a systém tepelné stability
Jak už bylo nastíněno výše, T technologie představuje naprosto přelomový, velmi důmyslný způsob ohřevu vody pro přípravu kávy. Voda (může být ze zásobníku nebo z vodovodního řadu) se nejprve předehřívá v pracovním bojleru na cca 80 °C. Teprve poté vstupuje do termodynamické hlavy kávovaru, kde se pomocí termobloku ohřívá na finální teplotu pro extrakci espressa. PID regulace zajišťuje fantastickou teplotní stabilitu s maximální odchylkou +/- 0,5 °C garantovanou výrobcem.
V případě tohoto systému není zapotřebí nepřetržitý ohřev espresso bojleru. To znamená nejen čistou vodu v každém šálku za stabilní teploty, ale také vyšší efektivitu a trvale udržitelné technologie.

Thermoblok a maximum nerezových komponentů
Termoblok je méně náchylný ke vzniku usazenin vodního kamene. Topný systém vyrobený z nerezi usnadňuje údržbu – na nerezových komponentech vodní kámen neulpívá tolik, jako na jiných materiálech.
Bonusem je silná pára bez omezení. Oproti tradičním bojlerům se také minimalizuje riziko poškození topného tělesa z důvodu nízké hladiny vody.
Spolehlivost a kvalita jsou zaručeny.

100% nezávadnost pro kontakt s pitnou vodou. Nerezová ocel AISI 316. Žádné kovy neunikají do vody.

Vždy čerstvá voda v každém šálku. Kávovar na finální teplotu nahřívá pouze potřebné množství vody.

Navrženo a vyrobeno v Barceloně. Vlastní technologie a ruční výroba. Ascaso má velmi inovativní přístup a přináší opravdu zajímavá řešení.
Jak na údržbu pákového kávovaru Ascaso Baby T Flow, blue? Správná údržba pákového kávovaru vám zajistí ty nejlepší výsledky a zároveň přispěje k dlouhé životnosti kávovaru.
Rádi vám poradíme, jak se o svůj kávovar Ascaso Baby T Flow, blue správně starat a jaké údržbě věnovat pozornost.
Jak na údržbu pákového kávovaru?
Jak na zpětný oplach pákového kávovaru?
Jak na odvápnění pákového kávovaru?
Individuální postupy vzhledem k technickému vybavení kávovaru a další informace najdete v našem článku Jak na odvápnění pákového kávovaru?
Hlavní parametry produktu
Kruhová hlava (Ring group)
Kruhová hlava je technologie, která se používá u základních kávovarů. Hlava je napojená na bojler nebo termoblok a teplota se přenáší pouze tepelnou vodivostí materiálů, ze kterých jsou komponenty vyrobeny.Plusy: nízká pořizovací cenaMínusy: nižší…
VíceHlava kávovaru – profesionální rozměr (58 mm)
I domácí kávovary mohou disponovat profesionálními parametry. Klasickým příkladem je právě profesionální neboli komerční rozměr hlavy kávovaru. Tento parametr je důležitý nejen z důvodu kompatibility baristického příslušenství, ale také z hlediska…
Více2 okruhy nezávislé - dvoubojler (dual boiler), 2 termobloky, 1 termoblok + 1 bojler
Kávovar, který disponuje dvěma nezávislými okruhy (dvoubojlerový), nabízí nejen maximální komfort použití, ale také dokonalou kontrolu nad systémem a perfektní tepelnou stabilitu. V kávovaru jsou dva oddělené okruhy/bojlery a každý má své topné…
VíceBojler
Bojler je nádoba o určitém objemu vody. Bojler může být nahříván aktivně vlastním topným tělesem nebo pasivně jiným zdrojem tepla. Čím je větší objem bojleru a přesnější technologie regulace teploty, tím je voda na přípravu espressa stabilnější…
VíceTermoblok
Alternativa k bojleru. Jedná se o kovový blok, který má v sobě trubičku vedoucí vodu. Topné těleso ohřívá blok kovu, který potom teplo přenáší na trubičku s vodou. U této technologie je velmi důležité další zpracování kávovaru. Levné základní…
VíceTřícestný ventil
Třícestný ventil je velmi důležitý technický prvek ve vybavení kávovaru. Otevírá/přepíná mezi těmito cestami - zdroj horké vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Při zapnutí výdeje kávy se otevře přívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je…
VícePID regulace teploty s displejem
Na displeji je možné nastavenou cílovou teplotu měnit. PID regulace je jeden z nejpoužívanějších algoritmů pro přesné řízení regulované veličiny. Jelikož vysvětlení tohoto algoritmu je složitější a je hojně popsáno v odborných literaturách,…
VíceRotační čerpadlo
Rotační čerpadlo se používá v profesionálních kávovarech a ve vyšší třídě domácích kávovarů. Pohání ho robustní elektromotor a jak už název napovídá, funguje na principu rotace. Je možné přímo na čerpadle pomocí šroubu (bypass) nastavit požadovaný…
VíceZásobník na vodu
Zásobníkem na vodu disponují všechny domácí kávovary. Do zásobníku na vodu doporučujeme vložit vhodný filtr na vodu (změkčovač). Zásobník na vodu doporučujeme důkladně vymývat v pravidelných intervalech.Domácí kávovary s rotačním čerpadlem mají…
VícePřímé napojení na vodu
Přímé napojení na vodu znamená, že kávovar můžete připojit na vodovodní řad. V případě přímého napojení kávovaru na vodu, doporučujeme mezi zdroj vody a kávovar napojit vhodný filtr na vodu (změkčovač).Kávovary s možností napojení na řad disponují…
VíceČas extrakce, shot timer
Důležitý parametr během přípravy kávy je čas extrakce, tedy doba kontaktu kávy s vodou. Obecně platí, že se čas extrakce u espressa pohybuje mezi 20 a 30 vteřinami. Při přípravě espressa ze světleji pražené kávy (nové trendy pražení) se může doba…
VíceRychloventily horká voda/pára
Rychloventily horká voda/pára jsou rychlejší a pro někoho také pohodlnější alternativou k rotačním ventilům. Rychloventily je možné přidržením otevřít pouze částečně nebo rychlým pohybem přesunout do krajní polohy a otevřít na maximum. Jde o rychlé…
VíceProfilování tlaku - regulace průtoku (flow control)
Jedná se o dostupnější variantu regulování tlaku během extrakce a je možné takto vybavit všechny kávovary s hlavou E61. Regulování průtoku vody do hlavy kávovaru ovlivňuje tlak během extrakce. Funguje to tak, že čerpadlo dodává do systému definovaný…
VíceMáte dotaz k tomuto produktu?

Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236