BUNA CAFÉ

Baristický kurz ESPRESSO CAPPUCCINO

3 900 Kč
Baristický kurz espresso-cappuccino

Káva jako z kavárny i v domácích podmínkách? Ano! Po absolvování tohoto kurzu budete mrskat jedno dokonalé espresso a cappuccino za druhým. Naučíme vás řeč pákového kávovaru a mlýnku, takže si budete perfektně rozumět. Přípravu své kávy si proto maximálně užijete. Čeká vás 5-6 hodin plných skvělé kávy, zajímavých informací, a hlavně spousty praxe. Náš baristický kurz je ale především zážitkem, který potěší všechny kávové nadšence.

Ať jste kávou dosud nepolíbení, nebo vám už tamper pomalu zarůstá do dlaně, domů si odnesete mnoho nových dovedností. Díky nízké maximální kapacitě (6 osob/kurz) se vám budeme pořádně věnovat. Průběh kurzu dokážeme každému z účastníků přizpůsobit na míru jeho individuálním potřebám.

Baristický kurz espresso-cappuccino
Jak kurz probíhá?

Na začátku vás čeká trocha nutné, nikoliv však nudné teorie. Dozvíte se základní informace o kávě, o jejím pěstování a zpracování. Mezi nejdůležitější faktory, které ovlivňují chuť nápoje ve vašem šálku, patří způsob a stupeň pražení kávových zrn. A tak jim pěkně nahlédneme pod pokličku. Poradíme vám, jakou kávu si vybrat, aby vám chutnala, a na co si dát pozor.

Ale nebojte se, že z vás uděláme chodící encyklopedii – největší část kurzu věnujeme hlavně praxi a přípravě správného espressa a cappuccina. Budete mlít, pěchovat, šlehat, ochutnávat a mlít, pěchovat, šlehat, ochutnávat a mlít, pěchovat… a hlavně si to užijete a vše se naučíte!

Baristický kurz espresso-cappuccino
Co vás naučíme
  • Získáte komplexní informace o kávě, její přípravě a potřebných technologiích.
  • Dobrou, kvalitní kávu poznáte hned na první pohled – tu ztuchlou, ať už od žida anebo ze spolku, už pít nikdy nebudete.
  • Zorientujete se v druzích káv, stupních pražení a dokážete si vybrat takovou kávu, která vám bude chutnat.
  • Parametry a definici správného espressa vysypete z rukávu i o půlnoci.
  • Naučíte se ovládat elektrický mlýnek a nastavit správnou hrubost mletí.
  • Osvojíte si správnou techniku pěchování.
  • Pochopíte princip fungování pákového kávovaru, takže vám bude spolehlivě a správně sloužit.
  • Naučíte se ušlehat krásnou, sametovou mléčnou pěnu. Cappuccino zvládnete levou zadní.
  • Ti šikovnější z vás se naučí do kávy kreslit srdíčka a rozety.
  • Ukážeme vám, jak na čištění a správnou údržbu kávovaru i mlýnku.
Baristický kurz espresso-cappuccino
Moderní školící centrum

Všechny kurzy přípravy kávy se konají v našem moderním, vymazleném školícím centru v Rudné u Prahy. Dali jsme si opravdu záležet, abychom vytvořili příjemné pracovní prostředí, které je zároveň přehlídkou těch nejnovějších technologií. Každý účastník kurzu má k dispozici vlastní kávový koutek, kde je vše potřebné hned po ruce, a to včetně kávovaru a mlýnku. Po celý kurz tak budete pánem svého „hřiště“ a vše si pořádně vyzkoušíte. Nebudete jen koukat, jak kávu vaří někdo jiný.

Jste-li majitelem kávovaru či mlýnku, můžete je dovézt s sebou a připravovat kávu na vlastních strojích. Pokud vám to doma neklape, tak vězte, že se během našeho kurzu rychle skamarádíte.

Baristický kurz espresso-cappuccino
Zkušení lektoři

Baristické kurzy vede zapálený milovník pravého espressa a spolumajitel BUNA CAFÉ Oldřich Smítal. Kromě odborného poradenství a pražení kávy jsou jeho denním chlebem také obchodní záležitosti a strategické řízení firmy. Občas se s ním setkáte také na prodejně, kde vám rád připraví skvělé espresso a také dobře poradí. O kávě a kávovarech toho ví opravdu hodně. Na kurzu ho můžete klidně vyzkoušet.

Baristický kurz espresso-cappuccino
Proč jít na baristický kurz do BUNA CAFÉ

Díky dlouholetým zkušenostem ze světa kávy vám máme co nabídnout. Zabýváme se nejen prodejem technologií (domácí i komerční segment), ale provozujeme i vlastní servis a pražírnu kávy. Vyrábíme vlastní baristické pomůcky, vyvíjíme a instalujeme PID regulaci do kávovarů, provádíme sériové i individuální úpravy kávovarů. O naše bohaté know-how se s vámi rádi podělíme na našem kurzu.

Těšíme se, až se s vámi setkáme nad šálkem skvělé kávy!
Baristický kurz espresso-cappuccino
Pořadatel kurzu a školitel:
  • Ing. Oldřich Smítal
  • (IČ: 02131838, není plátce DPH)
  • Ing. Jiří Nykl
  • (IČ: 73581356, není plátce DPH)

Podmínky použití:

  • poukaz platí na baristický kurz ESPRESSO CAPPUCCINO
  • na stránce baristického kurzu zvolte termín konání kurzu a vložte do košíku
  • v prvním kroku košíku vložte do pole pro slevový kód číslo uvedené na přední straně poukazu
  • nevyčerpaný poukaz není možné vrátit, poukaz není směnitelný za peníze, hodnotu poukazu je možné vyčerpat pouze jednorázovým nákupem
  • platnost poukazu je 3 měsíce od vystavení

Máte dotaz k tomuto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236

Nebo mu napište Napište

Střípky ze života bunacafe
Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.