Rancilio

Rancilio Silvia PRO

39 990 Kč
36 990 Kč
-7,5 %
1+1
Nakupte výhodně v setu za 36 990 Kč
30 570,25 Kč bez DPH
Není v prodeji

Rancilio představuje dvoubojlerový kávovar s velmi kompaktními rozměry a perfektní tepelnou stabilitou v každém šálku. Jedná se o Rancilio Silvia Pro. Rancilio Silvia Pro je kávovar, který přináší kombinaci profesionálního výkonu a robustní jednoduchosti, kterou proslul legendární kávovar Rancilio Silvia.

Silvia Pro je vybavena dvěma nezávislými bojlery, PID regulací teplot obou bojlerů, digitálním displejem a dalšími funkcionalitami jako například automatický program na zpětný oplach.

Tento kávovar byl navržen jako profesionální řešení do domácností a malých provozů, kde je kladen důraz na kompaktní rozměry.

  • Dva nezávislé bojlery s PID regulací pro precizní teplotní stabilitu.
  • Espresso bojler o objemu 0,3 l.
  • Pracovní bojler o objemu 1 l.

Elektronická kontrola teploty vody v obou bojlerech nastavitelná pomocí displeje. Dva PID regulátory jsou umístěny na espresso bojleru (0,3l) i parním/pracovním bojleru (1l) a zajišťují konstantní a stabilní teplotu v každém šálku kávy.

Silná pára

Šlehání mléka a příprava mléčných specialit není žádný problém díky silné páře, která je kdykoli k dispozici v pracovním bojleru.

Digitální displej

Na digitálním displeji můžete pohodlně nastavit obě teploty, sledovat čas extrakce a upozornění na nízkou hladinu vody, nastavit probuzení a další.

Výbava

Velmi kvalitní profesionální provedení z odolných materiálů, dva nezávislé izolované bojlery, PID regulace, dvě vibrační čerpadla, nerezová tryska, ergonomická profesionální páka.

Příslušenství

  • páka (portafilter) s dvouvýpustí
  • filtr (košík) 1 porce
  • filtr (košík) 2 porce
  • gumová záslepka (pro zpětný oplach)
  • plastová odměrka 7 g
  • pěchovadlo/tamper (kovová základna + dřevěná rukojeť)
Značka
Rancilio
Šířka
250 mm
Výška
390 mm
Hloubka
420 mm
Hmotnost
20 kg
Bojler
2 bojlery
Objem bojleru (espresso)
0,3 l
Objem bojleru (pracovní)
1 l
Celkový příkon
1 300 W
Napětí
230 V
Regulace teploty
PID
Barva
stříbrná
Čerpadlo
vibrační
Materiál
nerezová ocel
Zdroj vody
zásobník
Objem zásobníku na vodu
2 l
Rozměr hlavy kávovaru
58 mm
Třícestný ventil
ano
EAN
0725765689344

Jak na údržbu pákového kávovaru Rancilio Silvia PRO? Správná údržba pákového kávovaru vám zajistí ty nejlepší výsledky a zároveň přispěje k dlouhé životnosti kávovaru.

Rádi vám poradíme, jak se o svůj kávovar Rancilio Silvia PRO správně starat a jaké údržbě věnovat pozornost.

Jak na údržbu pákového kávovaru?
Jak na zpětný oplach pákového kávovaru?
Jak na odvápnění pákového kávovaru?

Individuální postupy vzhledem k technickému vybavení kávovaru a další informace najdete v našem článku Jak na odvápnění pákového kávovaru?

Doporučené příslušenství
Puly Cleaner odvápňovač kávovarů, sáček, 25 g
45 Kč
29 Kč v setu
skladem (10 a více ks)
Puly Cleaner odvápňovač kávovarů, 10 sáčků
290 Kč
450 Kč
 
skladem (10 a více ks)
  • doporučujeme
  • -35,6 %
Concept-Art kartáček na čištění hlavy kávovaru
169 Kč
119,89 Kč v setu
skladem (10 a více ks)
Puly Caff prášek, 570 g
289 Kč
 
skladem (10 a více ks)
  • doporučujeme
UNI slepý filtr (slepá miska) pro zpětný oplach, 58mm
100 Kč
90 Kč v setu
skladem (10 a více ks)
Puly Bar Igienic, 1 l
299 Kč
 
skladem (10 a více ks)
  • doporučujeme
Buna café startovací balíček pro Rancilio Silvia
3 160,50 Kč
3 677 Kč
 
skladem (2 ks)
  • zdarma
  • -14 %

Hlavní parametry produktu

Kruhová hlava (Ring group)

Kruhová hlava je technologie, která se používá u základních kávovarů. Hlava je napojená na bojler nebo termoblok a teplota se přenáší pouze tepelnou vodivostí materiálů, ze kterých jsou komponenty vyrobeny.Plusy: nízká pořizovací cenaMínusy: nižší…

Více
Hlava kávovaru – profesionální rozměr (58 mm)

I domácí kávovary mohou disponovat profesionálními parametry. Klasickým příkladem je právě profesionální neboli komerční rozměr hlavy kávovaru. Tento parametr je důležitý nejen z důvodu kompatibility baristického příslušenství, ale také z hlediska…

Více
2 okruhy nezávislé - dvoubojler (dual boiler), 2 termobloky, 1 termoblok + 1 bojler

Kávovar, který disponuje dvěma nezávislými okruhy (dvoubojlerový), nabízí nejen maximální komfort použití, ale také dokonalou kontrolu nad systémem a perfektní tepelnou stabilitu. V kávovaru jsou dva oddělené okruhy/bojlery a každý má své topné…

Více
Bojler

Bojler je nádoba o určitém objemu vody. Bojler může být nahříván aktivně vlastním topným tělesem nebo pasivně jiným zdrojem tepla. Čím je větší objem bojleru a přesnější technologie regulace teploty, tím je voda na přípravu espressa stabilnější…

Více
Přetlakový ventil

Přetlakový ventil (OPV = over pressure valve) je velmi důležitý díl u kávovarů s vibračním čerpadlem. Díky tomuto ventilu pustí kávovar na kávu požadovaný (nastavený) tlak a přebytečný tlak vrátí přetlakovým okruhem zpět. Přebytečný tlak je rozdíl…

Více
Třícestný ventil

Třícestný ventil je velmi důležitý technický prvek ve vybavení kávovaru. Otevírá/přepíná mezi těmito cestami - zdroj horké vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Při zapnutí výdeje kávy se otevře přívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je…

Více
PID regulace teploty s displejem

Na displeji je možné nastavenou cílovou teplotu měnit. PID regulace je jeden z nejpoužívanějších algoritmů pro přesné řízení regulované veličiny. Jelikož vysvětlení tohoto algoritmu je složitější a je hojně popsáno v odborných literaturách,…

Více
Vibrační čerpadlo

Vibrační čerpadlo je nejrozšířenější druh čerpadla u domácích kávovarů, u pákových i automatických. Jedná se o výrazně levnější technologii než je profesionální rotační čerpadlo. Víme už, že optimální tlak pro přípravu espressa je přibližně 9 barů.…

Více
Zásobník na vodu

Zásobníkem na vodu disponují všechny domácí kávovary. Do zásobníku na vodu doporučujeme vložit vhodný filtr na vodu (změkčovač). Zásobník na vodu doporučujeme důkladně vymývat v pravidelných intervalech.Domácí kávovary s rotačním čerpadlem mají…

Více
Čas extrakce, shot timer

Důležitý parametr během přípravy kávy je čas extrakce, tedy doba kontaktu kávy s vodou. Obecně platí, že se čas extrakce u espressa pohybuje mezi 20 a 30 vteřinami. Při přípravě espressa ze světleji pražené kávy (nové trendy pražení) se může doba…

Více

Máte dotaz k tomuto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236

Nebo mu napište Napište

Mohlo by se vám hodit

Střípky ze života bunacafe
Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.