Rocket Espresso Milano

Rocket Espresso R 60V, černá

107 061 Kč
1+1
Nakupte výhodně v setu za 102 778,56 Kč
88 480,17 Kč bez DPH
Není v prodeji

Kávovar R 60V Vám nabízí dokonalou kontrolu nad extrakcí espressa díky systému profilování tlaku.

Rocket Espresso systém profilování tlaku umožňuje rozdělit extrakci espressa na pět různých časových intervalů a každému časovému intervalu přiřadit různý tlak. Takto můžete ladit chuť Vašeho espressa k dokonalosti.

R 60V můžete nastavovat pomocí ovládacího panelu nebo pohodlně také na Vašem zařízení připojeném přes wifi. Můžete sledovat v reálném čase teploty, tlak a také čas extrakce.

Tento kávovar je dvoubojlerový a řízený pomocí PID (elektronicky). Samozřejmostí je rotační čerpadlo a možnost přepínání zdroje vody - zásobník na vodu nebo pevné připojení.

Srovnání základních parametrů domácích kávovarů Rocket Espresso

Kávovar s rotačním čerpadlem můžete také volitelně připojit přímo na vodovodní řad a případně také na odpad.

Pevné připojení na vodu

balení obsahuje:

  • přípojka na těle kávovaru (zadní část rámu, jednocestný ventil) – vývod koleno 90° 1/8“M (koleno otočné o 180°)
  • hadice tlaková (pancéřová) 1,8m  1/8“F – 1/8“F + redukce s filtrem 1/8“M – 3/8“M

Připojení na vodovodní řad zajistíte přiloženou tlakovou hadicí o rozměru 3/8"M, ke které je nutné instalovat (zakoupit) redukci 3/8"M - 3/8"F nebo přiloženou hadici prodloužit/napojit dle potřeby.

Důrazně doporučujeme zapojit do cesty před kávovar vhodnou filtraci vody (změkčování).

Připojení na odpad

balení obsahuje:

  • na těle kávovaru (pod odpadní nádobou) je hadičník o průměru 9 mm
  • silikonová hadice, vnitřní průměr 9 mm, vnější 12 mm

Ideálně instalujte pevnou odpadní trubku se sifonem do blízkosti k odpadní nádobě kávovaru (dle možností) a odpad kávovaru napojte silikonovou hadicí na odpadní potrubí. Je možné dále řešit tak, že se na odpadní potrubí použije víčko a do víčka se udělá otvor na průměr silikonové hadice.

Tělo kávovaru
Vše je vyrobeno z nerezu (AISI 304), včetně prostoru pro nahřívání šálků.


Hlava kávovaru (hlava E61)
Profesionální hlava kávovaru – váha 4,05 kg.


Předspaření (pre-infusion)
Dvojí systém předspaření (pre-infusion): mechanický systém předspaření s progresivně fungujícím pístem a statickou komorou předspaření.


Systém cirkulace horké vody hlavou kávovaru (hlava E61)
Tento systém zaručuje optimální extrakci. O 20 % účinnější extrakce v porovnání s ostatními srovnatelnými kávovary.


Časování extrakce
Systém profilování tlaku umožňuje rozdělit extrakci espressa na pět různých časových intervalů a každému časovému intervalu přiřadit různý tlak.


Systém 2 bojlerů
Kávovar R 60 má jeden bojler určený pouze na vodu pro přípravu espressa a druhý bojler pro výdej páry a horké vody (pracovní bojler). Toto je zárukou konzistentního výkonu a tepelné stability.


Bojlery
Bojler na vodu pro přípravu espressa má objem 0,58 litru a je vyroben z nerezové oceli. Pracovní bojler (pára, horká voda) má objem 1,8 litru a je také vyroben z nerezové oceli. Bojlery jsou opatřeny vnější izolací pro optimální tepelnou stabilitu.


Bezpečnostní ventil bojlerů
Plně profesionální a certifikovaný bezpečnostní ventil.


Kontrola teploty bojlerů
Elektronické nastavování pomocí PID regulace. Umístění teplotních čidel uvnitř bojlerů zajišťuje přesné snímání a nastavování teploty.


Čerpadlo
Plně profesionální rotační čerpadlo se systémem profilování tlaku.


Ovládání
Rocket Espresso komunikační prvek (nastavování pomocí ovladače nebo wifi).


Nerezové rameno na páru
Rameno na páru je navrženo tak, aby nebylo horké. Horká je pouze koncová tryska. Mléko se tedy nepřipéká a tím je také jednodušší čištění. Pára je účinnější, protože nedochází ke ztrátám tepla do okolí ramena na páru. Koncová tryska je navržena tak, aby se mléko šlehalo co nejlépe.


Elektronická kontrola hladiny vody
Mikroprocesor řídí kontrolu hladiny vody v obou bojlerech, jejich automatické dopouštění a také řeší indikaci nízké hladiny vody v nádobce na vodu.


Zdroj vody
Možnost použití nádobky na vodu o objemu 2,5 l nebo možnost přímého napojení na vodu a odpad.


Rozměry

  • šířka: 310 mm
  • hloubka: 440 mm
  • výška: 390 mm (bez rámu na šálky)


Hmotnost
29,5 kg


Příkon

  • Bojler na vodu pro přípravu espressa: 1400 W
  • Pracovní bojler: 1400 W
  • Maximální příkon při souběžné činnosti: 1550 W


Příslušenství

  • páka s jednovýpustí (+ filtr 1-šálkový)
  • páka s dvouvýpustí (+ filtr 2-šálkový)
  • slepá miska / filtr (k údržbě)
  • tamper / pěchovadlo
  • kartáček na čištění hlavy
  • ovládací panel
  • nerezový rám (ohradník plochy na šálky)
  • čisticí utěrka z mikrovlákna


Značka
Rocket Espresso
Bojler
2 bojlery
Čerpadlo
rotační
Zdroj vody
zásobník
připojení na vodu

Jak na údržbu pákového kávovaru Rocket Espresso R 60V, černá? Správná údržba pákového kávovaru vám zajistí ty nejlepší výsledky a zároveň přispěje k dlouhé životnosti kávovaru.

Rádi vám poradíme, jak se o svůj kávovar Rocket Espresso R 60V, černá správně starat a jaké údržbě věnovat pozornost.

Jak na údržbu pákového kávovaru?
Jak na zpětný oplach pákového kávovaru?
Jak na odvápnění pákového kávovaru?

Individuální postupy vzhledem k technickému vybavení kávovaru a další informace najdete v našem článku Jak na odvápnění pákového kávovaru?

Doporučené příslušenství
Puly Cleaner odvápňovač kávovarů, sáček, 25 g
45 Kč
29 Kč v setu
skladem (10 a více ks)
Puly Cleaner odvápňovač kávovarů, 10 sáčků
290 Kč
450 Kč
 
skladem (10 a více ks)
  • doporučujeme
  • -35,6 %
Rocket Espresso čisticí tablety, 16 ks
252 Kč
 
skladem (10 a více ks)
Rocket Espresso změkčovač vody
345 Kč
 
skladem (10 a více ks)
Puly Bar Igienic, 1 l
299 Kč
 
skladem (10 a více ks)
  • doporučujeme

Hlavní parametry produktu

E61 hlava

V 60. letech minulého století přišla na trh nová technologie, která se brzy stala jedním z nejrozšířenějších principů stabilizace teploty vody při extrakci kávy. Hlava E61 je připojena na okruh vody (bojler), voda v bojleru potom cirkuluje přes…

Více
Hlava kávovaru – profesionální rozměr (58 mm)

I domácí kávovary mohou disponovat profesionálními parametry. Klasickým příkladem je právě profesionální neboli komerční rozměr hlavy kávovaru. Tento parametr je důležitý nejen z důvodu kompatibility baristického příslušenství, ale také z hlediska…

Více
2 okruhy nezávislé - dvoubojler (dual boiler), 2 termobloky, 1 termoblok + 1 bojler

Kávovar, který disponuje dvěma nezávislými okruhy (dvoubojlerový), nabízí nejen maximální komfort použití, ale také dokonalou kontrolu nad systémem a perfektní tepelnou stabilitu. V kávovaru jsou dva oddělené okruhy/bojlery a každý má své topné…

Více
Bojler

Bojler je nádoba o určitém objemu vody. Bojler může být nahříván aktivně vlastním topným tělesem nebo pasivně jiným zdrojem tepla. Čím je větší objem bojleru a přesnější technologie regulace teploty, tím je voda na přípravu espressa stabilnější…

Více
Třícestný ventil

Třícestný ventil je velmi důležitý technický prvek ve vybavení kávovaru. Otevírá/přepíná mezi těmito cestami - zdroj horké vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Při zapnutí výdeje kávy se otevře přívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je…

Více
PID regulace teploty s displejem

Na displeji je možné nastavenou cílovou teplotu měnit. PID regulace je jeden z nejpoužívanějších algoritmů pro přesné řízení regulované veličiny. Jelikož vysvětlení tohoto algoritmu je složitější a je hojně popsáno v odborných literaturách,…

Více
Rotační čerpadlo

Rotační čerpadlo se používá v profesionálních kávovarech a ve vyšší třídě domácích kávovarů. Pohání ho robustní elektromotor a jak už název napovídá, funguje na principu rotace. Je možné přímo na čerpadle pomocí šroubu (bypass) nastavit požadovaný…

Více
Zásobník na vodu

Zásobníkem na vodu disponují všechny domácí kávovary. Do zásobníku na vodu doporučujeme vložit vhodný filtr na vodu (změkčovač). Zásobník na vodu doporučujeme důkladně vymývat v pravidelných intervalech.Domácí kávovary s rotačním čerpadlem mají…

Více
Přímé napojení na vodu

Přímé napojení na vodu znamená, že kávovar můžete připojit na vodovodní řad. V případě přímého napojení kávovaru na vodu, doporučujeme mezi zdroj vody a kávovar napojit vhodný filtr na vodu (změkčovač).Kávovary s možností napojení na řad disponují…

Více
Čas extrakce, shot timer

Důležitý parametr během přípravy kávy je čas extrakce, tedy doba kontaktu kávy s vodou. Obecně platí, že se čas extrakce u espressa pohybuje mezi 20 a 30 vteřinami. Při přípravě espressa ze světleji pražené kávy (nové trendy pražení) se může doba…

Více
Profilování tlaku - regulace výkonu čerpadla

Jedná se o profilování tlaku díky elektronické regulaci výkonu čerpadla. Regulace přímo výkonu čerpadla je technologicky zajímavější a přesnější proces ovlivňování tlaku během extrakce. Touto technologií jsou vybaveny dražší kávovary, jde například…

Více

Máte dotaz k tomuto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236

Nebo mu napište Napište

Mohlo by se vám hodit

Střípky ze života bunacafe
Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.