Gaggia

Gaggia New Classic, black

11 490 Kč
10 999 Kč
-4,3 %
1+1
Nakupte výhodně v setu za 10 999 Kč
9 090,08 Kč bez DPH
Není v prodeji

Gaggia Classic je ikonický kávovar, který je jedním z nejprodávanějších kávovarů ve své třídě. Oblíbená Gaggia Classic, navržena a vyrobena v Itálii, opět sebevědomě přichází na scénu pod názvem Gaggia New Classic.

Pouze v Buna café také model Gaggia New Classic BC, black.

Hlavní přednosti:

  • tradiční bojler Gaggia Classic
  • třícestný ventil
  • přetlakový ventil
  • profesionální skupina z pochromované mosazi
  • profesionální držák filtrů (páka)
  • standardní filtry součástí balení
  • nerezové tělo kávovaru
  • nová tryska horká voda/pára
  • nový ovládací panel
  • nová odpadní nádoba

Slabiny:

  • v rámci regulací EU je na evropském trhu dodáván s automatickým přechodem do úsporného režimu po 20 minutách nečinnosti (nelze tedy kávovar zapnout/vypnout, ale pouze probudit/uspat)
  • kalibrace přetlakového ventilu z výroby cca 13 barů
  • chybí slepý filtr pro správnou údržbu kávovaru

Všechny tyto slabiny jsou vyřešeny v modelu Gaggia New Classic BC, který doporučujeme.

Bojler
Tradiční bojler Gaggia Classic - hliníkový. Objem 0,1 l.


Zdroj vody
Zásobník na vodu o objemu cca 2,1 l.


Hmotnost
7,3 kg


Příkon
1200 W


Tlak
Vibrační čerpadlo 15 barů + přetlakový ventil z výroby kalibrován na 13 barů.


Rozměry

  • šířka: 23 cm
  • hloubka: 24 cm
  • výška: 38 cm


Termostaty

  • 107 °C - pro regulaci teploty espressa/horké vody
  • 145 °C - pro regulaci teploty páry
  • 184 °C - bezpečnostní termostat


Příslušenství:

  • odměrka na kávu
  • pěchovadlo (plastové)
  • standardní/profesionální filtr 1porce
  • standardní/profesionální filtr 2porce
  • přetlakový filtr (přetlakový s dvojitým dnem nedoporučujeme používat)


Tamper
Pro originální filtry je vhodné použít pěchovadlo (tamper) s průměrem základny 58 mm.


Značka
Gaggia
Bojler
1 bojler
Čerpadlo
vibrační
Zdroj vody
zásobník
EAN
8710103939870

Jak na údržbu pákového kávovaru Gaggia New Classic, black? Správná údržba pákového kávovaru vám zajistí ty nejlepší výsledky a zároveň přispěje k dlouhé životnosti kávovaru.

Rádi vám poradíme, jak se o svůj kávovar Gaggia New Classic, black správně starat a jaké údržbě věnovat pozornost.

Jak na údržbu pákového kávovaru?
Jak na zpětný oplach pákového kávovaru?
Jak na odvápňování pákového kávovaru?

U jednobojlerového kávovaru Gaggia New Classic, black nezapomeňte na správné použití páry a odvzdušnění bojleru.

Jak na odvzdušnění a páru u jednobojlerového kávovaru?
Doporučené příslušenství
Puly Cleaner odvápňovač kávovarů, 10 sáčků
290 Kč
450 Kč
 
skladem (10 a více ks)
  • doporučujeme
  • -35,6 %
Concept-Art kartáček na čištění hlavy kávovaru
169 Kč
119,89 Kč v setu
skladem (10 a více ks)
Puly Caff prášek, 570 g
289 Kč
 
skladem (10 a více ks)
  • doporučujeme
Bilt změkčovač vody OSCAR 90
220 Kč
 
skladem (10 a více ks)
  • doporučujeme
Puly Bar Igienic, 1 l
299 Kč
 
skladem (10 a více ks)
  • doporučujeme

Espresso, cappuccino - Rancilio Silvia (a další s 1 okruhem)

Hlavní parametry produktu

Kruhová hlava (Ring group)

Kruhová hlava je technologie, která se používá u základních kávovarů. Hlava je napojená na bojler nebo termoblok a teplota se přenáší pouze tepelnou vodivostí materiálů, ze kterých jsou komponenty vyrobeny.Plusy: nízká pořizovací cenaMínusy: nižší…

Více
Hlava kávovaru – profesionální rozměr (58 mm)

I domácí kávovary mohou disponovat profesionálními parametry. Klasickým příkladem je právě profesionální neboli komerční rozměr hlavy kávovaru. Tento parametr je důležitý nejen z důvodu kompatibility baristického příslušenství, ale také z hlediska…

Více
1 okruh - jednobojler (single boiler), termoblok

Kávovar, který má jeden okruh (tradiční bojler nebo termoblok), primárně nahřívá na teplotu pro přípravu kávy. Pro použití páry je nutné přepnout na páru, tedy aktivovat zvýšení teploty systému. Počkat než se systém nahřeje a vznikne dostatečné…

Více
Bojler

Bojler je nádoba o určitém objemu vody. Bojler může být nahříván aktivně vlastním topným tělesem nebo pasivně jiným zdrojem tepla. Čím je větší objem bojleru a přesnější technologie regulace teploty, tím je voda na přípravu espressa stabilnější…

Více
Přetlakový ventil

Přetlakový ventil (OPV = over pressure valve) je velmi důležitý díl u kávovarů s vibračním čerpadlem. Díky tomuto ventilu pustí kávovar na kávu požadovaný (nastavený) tlak a přebytečný tlak vrátí přetlakovým okruhem zpět. Přebytečný tlak je rozdíl…

Více
Třícestný ventil

Třícestný ventil je velmi důležitý technický prvek ve vybavení kávovaru. Otevírá/přepíná mezi těmito cestami - zdroj horké vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Při zapnutí výdeje kávy se otevře přívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je…

Více
Termostat

Bimetalový termostat je základní technologie ohřevu v kávovarech. Je méně přesný než ostatní technologie (větší hystereze, větší kolísání teploty). Termostat je vždy definovaný pro určitou teplotu, není tedy možné teplotu měnit.

Více
Vibrační čerpadlo

Vibrační čerpadlo je nejrozšířenější druh čerpadla u domácích kávovarů, u pákových i automatických. Jedná se o výrazně levnější technologii než je profesionální rotační čerpadlo. Víme už, že optimální tlak pro přípravu espressa je přibližně 9 barů.…

Více
Zásobník na vodu

Zásobníkem na vodu disponují všechny domácí kávovary. Do zásobníku na vodu doporučujeme vložit vhodný filtr na vodu (změkčovač). Zásobník na vodu doporučujeme důkladně vymývat v pravidelných intervalech.Domácí kávovary s rotačním čerpadlem mají…

Více
Dávkování kávy manuální

Výdej kávy se spustí přes ovládací prvek, obvykle se jedná o tlačítko, přepínač nebo extrakční páčku. Po výdeji požadovaného množství kávy je nutné výdej ukončit manuálně, tedy opět pomocí tlačítka, přepínače nebo extrakční páčky.

Více

Máte dotaz k tomuto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236

Nebo mu napište Napište

Mohlo by se vám hodit

Střípky ze života bunacafe
Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.