Costa Rica, Tarrazu, RL70, 250g

Vlastní pražírna

Vždy čerstvě upražená

Nejbližší pražení: 29. 04. 2024 v 14:00

Předpokládaná expedice: 30. 04. 2024

Kávu pro vás standardně pražíme každé pondělí a expedujeme následující úterý.

Costa Rica, Tarrazu, RL70, 250g

293 Kč
254,78 Kč bez DPH
Není v prodeji
  • není skladem

Prémiová káva s naprosto harmonickou chutí. Dokonalé vybalancování chutí a příjemné sladění. Mimořádně příjemná vůně oříšků a karamelu.

Fantastická karamelová chuť doplněná o příjemnou aciditu švestek, to je Costa Rica z naší pražírny. Jednoduše perfektní.

  • Druh kávy: Coffea Arabica
  • Stupeň pražení: 70 (světlé až střední světlé)
  • Doporučená příprava: french press, filtr
  • region/oblast: Tarrazu
  • farma/farmář: členové společenství Coopetarrazu, Hacienda Cafetalera Estate
  • odrůda: Caturra a Catuai
  • zpracování: Washed (promytá)
  • nadmořská výška: 1400 - 1550 m

Coopetarrazu obhospodařuje plochu o rozloze 99 hektarů. Producent Cafetalera Estate s pozemkem o rozloze 4 hektary začal s Coopetarrazu spolupracovat v roce 2013, zaměstnává 18 pracovníků na plný úvazek a přes sezónu dalších 8 pracovníků.

Plantáž se rozkládá v horských oblastech v nadmořské výšce 1400 až 1550 m a plantáže jsou charakteristické svým umístěním na příkrých svazích.

Producenti zpracovávají kávu několika způsoby. Jakmile kávu ručně sklidí, hned ji třídí. Při zpracování promytou metodou jsou třešně zbaveny slupky a ponechány v nádržích kvůli procesu fermentace. Fermentace probíhá 8 - 24 hodin a jakmile jsou zrna připravena, jsou znovu promyta čerstvou vodou. Tento proces dá vyniknout přirozené, příjemné a svěží aciditě.

Stupnice pražení Buna café

Máte dotaz k tomuto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236

Nebo mu napište Napište

Střípky ze života bunacafe
Vlastní showroom a pražírna kávy.
Vyvíjíme vlastní elektroniku PID regulace.
Nabízíme vlastní záruční a mimozáruční servis.
Máme bohaté know-how a rádi se podělíme.