Brazilská káva má příjemné plné tělo. Při středním až středně světlém pražení je ideální pro milovníky espressa s ovocnými tóny, ale zároveň se zachováním plného těla a příjemné kávové chuti.
- Druh kávy: Coffea Arabica
- Stupeň pražení: 60 (středně světlé až střední)
- Doporučená příprava: espresso, moka, french press, filtr
Doporučená příprava espressa (single espresso):
- Vstup: 10 g mleté kávy
- Výstup: 30 ml (25 g)
- Čas: 35 vteřin
- Teplota: 92 °C
- Tlak: 8 barů (v případě možnosti regulace tlaku doporučujeme pozvolné zvyšování tlaku do 10. vteřiny)
- Chuťový profil: střední tělo s tóny mléčné čokolády, ořechů a mandlí, příjemná šťavnatá acidita se sladkými tóny povidel a hrušek
- region/oblast: Alta Mogiana, Altinopolis
- farma/farmář: Fazenda Guanabara - Claudio, Vanessa, Rafael Ferreira
- odrůda: yellow Catuai
- zpracování: Natural (suché)
- nadmořská výška: 1000 m
Rodina Ferreira pěstuje kávu v oblasti Alta Mogiana už v páté generaci. Claudio zdědil po svém otci několik pozemků včetně plantáže Fazenda Guanabara. Vanessa má na starost obchodní činnost a Rafael se stará o zemědělskou část.
Kávu velmi dobré kvality produkují už dlouhou dobu, nicméně se rozhodli pěstování kávy posunout k větší udržitelnosti a zároveň získat produkt té nejvyšší kvality. Proto v roce 2018 investovali do technologií a vybavení, aby zlepšili kvalitu kávy a její homogenitu. Postavili africké postele a vybudovali zavlažování. Tento micro lot (malá plantáž) je ukázkovým příkladem úspěšné investice a poctivé práce. Káva je sbíraná ručně a následně tříděna podle velikosti, dále zpracovaná suchou metodou a sušena na afrických postelích.
Farma získala UTZ certifikaci, která je udělována společnostem kladoucím důraz právě na sociální a environmentální aspekty.
Máte dotaz k tomuto produktu?
Zavolejte Oldřichovi Nebo zavolejte Oldřichovi +420 311 236 236